Skriv ut

Äppel- och björnbärspaj

Äppel- och björnbärspaj

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 10 reviews

Björnbär och äpplen i samma paj? Självklart! Med kryddig kanel och havregryn i smuldegen blir pajen en riktig hösthit!

Ingredienser

Scale
  • 34 äpplen
  • 500 g björnbär (frysta, tinade går bra)
  • kanel
  • kardemumma
  • ev lite extra socker vid behov

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor som du lägger i botten på en smord form. Strö över kanel och kardemumma efter smak och tycke. (Själv öser jag på rejält!) Strössla över björnbären och krydda lite till.

Blanda ihop smuldegen och strö den över bären.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min tills den fått en fin, gyllene färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Vill du göra egen vaniljsås hittar du recept här.)