Skriv ut

Glass med rom, kaksmulor och karamell

Glass med rom, kaksmulor och karamell

5 from 3 reviews

Glass med rom, kaksmulor och karamell är en match made in heaven! Går jättebra att göra på de flesta köpekakor om man inte vill baka själv.

Ingredienser

Scale
  • 4 äggulor
  • 1,75 dl socker
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mörk, trevlig rom (jag brukar använda Diplomatico eller Plantation)
  • 1 dl kaksmulor, gärna frysta Dumlesnittar

Instruktioner

Vispa äggulor för sig ihop med socker och flytande vaniljextrakt tills det blir ljust och pösigt.

Vispa grädden för sig i en egen bunke.

Häll ner romen i äggsmeten och vispa i cirka en minut till. Rör ner den uppvispade grädden i samma bunke och blanda noga med en rejäl slev. Rör ner kaksmulorna. Häll upp i en frysbar form och frys glassen i minst 6 timmar, gärna över en natt.