Skriv ut

Malins ramslöksfocaccia

Ramslöksfocaccia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Helt ljuvlig focaccia med smak av ramslök, som kommer att gå åt som smör i solsken. Servera gärna ihop med ramslöksaioli.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen med vatten, olja, honung och flingsalt i en bunke.

Tillsätt torkad ramslök, och rör sedan ner mjölet lite i taget.

Arbeta samman till en deg, gärna i maskin, och knåda i ca 5 minuter.

Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 35 min, tills den uppnått dubbel storlek.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och olja in ytan på bakplåtspappret. Strö över lite flingsalt på pappret.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Platta ut fyra runda “kakor” som du lägger på bakplåtspappret. De ska vara ca 1-2 cm tjocka. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min, under bakduk.

Sätt ugnen på 225C. Sätt fingrarna i degbitarna på många ställen så att det bildas små hål, och ringla sedan över olja över degarna. Strö över flingsalt och torkad ramslök.

Grädda focacciabröden i mitten av ugnen i ca 10-15 min, tills de fått en gyllene färg.