Sött, salt, knaprigt och lite syrligt – julens sallad till julbordet kan bli hur god och färggrann som helst med hjälp av rätt ingredienser!
Ifall du vill ha kanderade pecannötter, börja med att göra dessa enligt instruktionerna du hittar här.
Lägg alla gröna blad i en salladsskål, skölj dem innan vid behov.
Skala och filéa en apelsin och skär den i tunna fina klyftor som du lägger på salladen.
Dela ett granatäpple på mitten och använd kärnorna ur halva äpplet. (Den andra halvan är fin att dekorera med.) Det är lättare att pilla ut kärnorna om man lägger granatäpplet i en bunke med vatten och plockar ur kärnorna medan granatäpplet ligger under ytan. Då minskar risken att man fläckar ner sig också. Strö granatäppelkärnorna över salladen.
Smula över getosten, salta och peppra, och ringla över lite olivolja över salladen. Toppa med pecannötterna.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/sallad-till-julbordet/