Efterrätter Grillat

Hajkbanan på grillen med Dumle och marshmallows

Har ni testat den gamla klassikern ”hajkbanan”? Man snittar upp en banan, fyller den med Dumle och marshmallows och lägger den en stund på grillen. Har man inte Dumle hemma duger det finfint med vilken choklad som helst. Har sett att Roy Fares pimpar sin variant med salta jordnötter ovanpå, och kan tänka mig att det är jättegott när man får kontrasten mellan sött och salt. Servera den gärna med vaniljglass också. Sådana här bananer kommer vi att grilla till helgen när vi ätit upp midsommarens jordgubbstårta, utan tvekan.

Hajkbanan med Dumle
och marshmallows
, 4 portioner
4 bananer
12 st Dumlekolor
Minimarshmallows, ca 1 dl
———-
Vaniljglass till servering
Klä in varje banan till hälften med aluminiumfolie, så att
det ser ut som att bananen ligger i en båt, och skär sedan en skåra i bananen.
Skär Dumlekolorna i 4 bitar vardera, beräkna 3 Dumlekolor per banan. Tryck ner
varannan Dumle och varannan marshmallows i skåran, och ställ på grillen. Den
ska inte vara för varm, eftervärmen efter att man har grillat huvudrätten är
optimal. Låt den stå på grillen på indirekt värme (där det inte är någon kol
direkt under) i ca tio minuter under lock. Ta av och servera med vaniljglass.
21 juni, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration