Andra

Årskrönika 2013

Då var det dags för det klassiska inslaget så här års – nyårskrönikan! Jag tycker det är jätteroligt att titta runt bland bloggar i början av januari och läsa små sammanfattningar av vad folk har gjort under året. Och man får ju inte vara sämre själv, så här kommer ett bildcollage för varje årstid. I vintras fotade vi ett vinterreportage hemma i trädgården med egenstoppad korv på grillen. Vi skaffade vår nya köksbästis, vår Kitchen Aid, och bakade bröd och malde kött för glatta livet. Vi åt chark- och ostbrickor varje fredag, och lagade pecannötspaj och ravioli med blodapelsin när det var i säsong. Och så var vi ju på Mad Men-fest i Stockholm, icke att förglömma!

Sedan kom våren med våffeldag och vårblommor, och jag var på två härliga bloggträffar; en i Göteborg och en i Stockholm. Mary och jag hade loppisfight, jag bakade en piffig tårta och så åkte vi tillbaka en tur till Barcelona också, där vi bodde mellan 2005-2006. Vi strosade omkring i den gamla stadsdelen Barrio Gótico, längs med stranden i Barceloneta och på den stora matmarknaden La Bocería.

När våren gick över till sommar hade vi gjort årets bästa Blocket-fynd; hammocken! Där hängde vi en hel del under sommaren, smygpensionärer som vi är. Det grillades, åktes på Ölandsturer och vi åt middagar på StrandNära, i båten och vid sommarstugan. Jag var även gästkock i radion i P1 Meny, och bakade godsaker till alla damer i fruntimmersveckan.

I början av hösten åkte jag till Rom med mina härliga jobbarkompisar, och vi hade en underbar weekend i värmen med god mat, sevärdheter, gott vin och gott kaffe. Italienarna kan sin sak. Hösten fortsatte sedan med en långhelg i mysiga Kivik, och därefter med Ölands Skördefest där vi vallade runt Mary och Magnus bland majsfälten och i byarna i den öländska konstnatten. Några veckor senare hade vi hösthelg i sommarstugan, och njöt av afternoon tea och vackra höstfärger. Senare under hösten publicerades min vinterbakelse i tidningen BAKA, och bloggen fick motta det fina priset som årets bästa grillblogg, något som Olof och jag är jättestolta över.

Nu ser vi fram emot 2014! Jag vill samtidigt passa på att tacka er alla för att ni tittar in här, lämnar kommentarer, läser och lagar mina recept. Utan er skulle det inte vara någon blogg. Och för er som inte följt bloggen så länge och vill se vad jag hade för mig ”förr i tiden”, finns mina tidigare årskrönikor här:

2 januari, 2014

14 kommentarer

 1. Då vill jag passa på att för en gång skull lämna en kommentar och tacka för ett år av underbara bilder och massvis med recept att prova. citrusraviolin gjorde jag förresten när det begav sig och den var verkligen fräsch och god. allt gott inför det nya året!

  1. Tack för din kommentar! Vad roligt att du gillar citrusraviolin, det receptet hade jag själv glömt bort, men kom ihåg nu när jag letade bilder till årskrönikan. Ska laga det nu igen när blodapelsiner börjar komma i säsong! Önskar även dig en god start på det nya året!

 2. Jag älskar åskrönikor! Det är alltid kul att blicka tillbaka på det gångna året. Och din/er blogg har ju (som alla de andra åren) varit fyllt med inspirerade recept och bilder. Jag älskar att kika in hos er (även om jag är dålig på att kommentera) för det ger alltid en feel good-känsla. Keep up the good work! Kramar.

  1. Tack Emmy för din fina kommentar, och tack detsamma! Och hur duktig är man själv på att kommentera…. hu…. 😉 Många kramar till dig!

 3. Resor, träffar, loppisar, vinster och egenstoppade korvar – vilket härligt år det har varit och vi gillar det alltihop. Nämnde vi korvarna?:)
  Tack sak ni ha, för att ni bjuder på den härliga läsningen och bilderna som ni gör,
  kramar till er

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration