Körsbärsmojito för att fira in semestern
Idag tror jag är den dag då de allra flesta går på semester. Grattis, hörni! Olof går också på semester idag, sedan väntar fyra veckor tillsammans hela familjen. Underbart! Är det någon fredag på året som verkligen bör firas med en festlig fredagsdrink, så är det banne mig idag. Här kommer årets piffigaste mojito, nu med smak av körsbär. Skål på er!
drinkar:
tradition att använda körsbär i matlagning. Se gärna receptet som ett
grundrecept på mojito och prova att byta ut körsbären mot bär i säsong som jordgubbar
eller hallon. Sockerlagen kan bytas ut mot koncentrerad saft.
och vatten till en sockerlag och låt den svalna. Häll ner sockerlagen i en
drinkshaker och tillsätt rom, körsbär (spara gärna några till garnering), saften
från halva limen och mynta. Muddla så att körsbären mosas och alla smaker
blandas. Låt gärna stå och dra en stund om du har tid, och sila sedan ner
drinken i glas. Tillsätt is, den resterande limehalvan skuren i klyftor, en
myntakvist och några extra körsbär som dekoration. Fyll upp med Sprite efter
smak och tycke. Servera med sugrör.
Hej vad menas med att muddla? är det samma som att mixa?//Helena
Hej! Inte riktigt, man stöter/mosar mer, t ex med en slev eller tjockare pinne. Lycka till! 🙂
OMG denna drink vad så yummi, kommer definitivt göra igen.
Vad roligt att höra! 🙂