Värmande äppeldryck med ingefära och kanel
Är ni många som krattar löv i helgen? Då behöver ni något gott att dricka! Det är viktigt att UNNA sig. Kallt och ruggigt är det också, och då passar den här kryddiga äppeldrycken perfekt. Den är både värmande och uppfriskande på samma gång, och funkar finfint att ta med sig i en termos om man ska på höstutflykt. Eller på en sån där höstpromenad som brukade vara allas främsta intresse i klassiska gamla kontaktannonser från förr.
Varm äppeldryck med ingefära och kanel, 4 portioner av glöggstorlek
4 dl äppelmust
0,5 citron – rivet skal
Färsk ingefära – ca 1 tsk riven
2 st stjärnanis
2 st kanelstänger
1 tsk honung
Mät upp äppelmust i en kastrull. Riv ner skalet från en halv citron, samt riv ner ca 1 tsk färsk ingefära. Tillsätt stjärnanis, kanel och honung. Låt sjuda samman i 10 min, det ska inte koka.