Café och fika Utflykt

På Fröjd i Osby

Har ni varit i Osby? Själv hade jag bara passerat genom den lilla orten med tåg på väg till Skåne och Köpenhamn, men aldrig gått av tåget förrän syrran flyttade till Älmhult 20 minuters bilfärd därifrån och berättade om inredningsbutiken Fröjd som även serverar god mat, goda viner på glas och gott fika.

Som synes på den stora svarta tavlan bakom syrran och Rose finns en hel del att välja på i matväg, och i fikaväg också för del delen, fast disken med gofika till vänster om Rose kom inte med på bild. När vi ändå talar om bild så är bildkvaliteten lite halvdan, men jag hade ingen bra kamera med mig.

Ingen ettåring heller just vid det här besöket, vilket nog var lugnast med tanke på att det är en inredningsaffär med många fina saker som lockar nyfikna små fingrar.

Allt går att köpa. Hela konceptet påminner lite om Magasin 36 i Höganäs, har ni varit där? Där kan man också äta och fika gott och flukta på vacker inredning. Det stället har dock vuxit i omfång, och är större än vad Fröjd i Osby är.

Men det gör såklart inte det här till ett sämre ställe, Fröjd är ett perfekt utflyktsmål en regnig söndag. Vi brukar inleda med lunch, titta runt i butiken länge och noggrant, för det finns mycket att se, och sedan avsluta med fika. Cappuccinon är jättegod, och jag brukar välja till den starkaste av de olika isländska lakritssorterna de erbjuder. ”Djeflar” tror jag den heter.

Pizzan än på tunn och frasig botten, och servetterna är poetiska. Jag ser redan fram emot nästa gång jag ska hälsa på syrran, tror nog att det får bli en liten avstickare hit då igen.

15 januari, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration