Andra, Efterrätter, Glass

Rabarbersemifreddo med havrecrunch

Är ni många därute som har kokat rabarberkräm, inte riktigt ätit upp allt, och nu inte vet vad ni ska göra med den? Äta den med mjölk? Sälja den på Blocket? Misströsta icke, gott folk! Gör rabarbersemifreddo! Prima efterrätt och lika säsongsbetonad som pastellfärger och sandaletter. Till 4 glada glassätare behövs följande:

Rabarbersemifreddo:
3 ägg (separerade, gulan för sig och vitan för sig)
0,75 dl socker
3 dl vispgrädde
ca 1,5 dl rabarberkräm (mängden är helt valfri, beroende på hur mycket rabarbersmak man vill åt)

Separera äggen, och vispa äggvitorna för sig och äggulorna tillsammans med sockret i en annan bunke. Vispa grädden för sig, och rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten. Rör ner rabarberkrämen med ett fåtal varvtag med sleven för en lite mer ripplad effekt.Avsluta med att vända ner äggvitorna. Ställ i frysen i minst 4 timmar.

Havrecrunch:
50 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl mjöl
1,25 dl havregryn

Rör smör och socker mjukt, tillsätt mjöl och havregryn, och blanda ihop till en relativt smulig liten deg. Strö ut den på ett bakplåtspapper eller i en smord form, och grädda i mitten av ugnen på 225C i ca 10 min, tills den har fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna, och smula bitarna över semifreddon precis före servering.

Den som är på jakt efter ett hyvens recept på rabarberkräm hittar det här.

13 Kommentar

  1. Remsan

    31 maj, 2011 at 8:27 e m

    Oj så gott! Semifreddo med smak av rabarber kan inte vara annat.

  2. Tulipan´s bakverk

    31 maj, 2011 at 9:45 e m

    mmm… ljuuuvligt.. hade tusans så mycket rabarber på gården vi bodde på, tog med mig en rot som faktiskt tar sig fint. Men får nog inte ihop någon kräm än, möjligen en paj 🙂
    Men detta såg suuuuper duper gott ut 🙂

  3. Matarkivet

    1 juni, 2011 at 9:39 f m

    Gud vilken läcker bild! Detta får du bjuda mig på n8r du vill. 🙂

  4. Karins Kök

    1 juni, 2011 at 10:19 f m

    Tänk att Du ska fresta en stackare som inte ska äta kolhydrater! 😉
    Men å andra sidan, jag har ett hyvens recept på rabarberpaj inne hos mej!

  5. Ellinor

    1 juni, 2011 at 10:50 f m

    Låter som en dröm, mmm!
    Fantastiskt inspirerande blogg!

    Kram Ellinor

  6. Alexandra - kärlek på tallrik

    1 juni, 2011 at 11:46 f m

    Mums vad gott med havrecrunch till! Och så är den gjord på rabarber… Jag vill också ha! =D

  7. Katja Dzepovska

    1 juni, 2011 at 2:01 e m

    Ser väldigt fräscht och gott ut! Man blir ju riktigt sugen!

  8. Sannas Goda

    2 juni, 2011 at 8:31 f m

    Oj så gott! Havrecrunchen låter verkligen som pricken över i!

  9. Helena

    2 juni, 2011 at 7:35 e m

    Tack för alla fina kommentarer! Jag lovar att det är jättegott! 🙂

  10. Mor-Mia

    4 juni, 2011 at 3:22 e m

    Mmm allt med rabarber är ju så gott och det här verkar inte vara ngt undantag 🙂

Lämna en kommentar