Andra Efterrätter

Iskall rabarberkräm

När vi flyttande in i vårt hus på Öland för ett år sedan befann sig trädgårdens rabarber i en djup depression. Nu är de mycket piggare och gladare, (de har gått i vattenterapi) så förra veckan kvalade de in till ett rabarberkrämskok. Krämen smakar underbart när den är iskall ihop med lika kall mjölk en varm sommardag som dennna. I min rabarberkräm hade jag i följande:

ca 1300 g rabarber
1,3 l vatten
ca 6 dl socker
3 msk potatismjöl utrört i lite kallt vatten
1 tsk kanel (eller 3 kanelstänger, enda anledningen till att jag tog mald kanel var att jag inte hade några kanelstänger hemma)

Tvätta och skala rabarberstjälkarna, och skär dem i små bitar. Koka dem tillsammans med vatten, socker och kanel i ca 30 min, tills ca 3/4 av krämen återstår. Rör ofta, och skumma av om det behövs. Rör ut 3 msk potatismjöl i lite kallt vatten, och häll ner i krämen under omröring. Låt krämen bara precis koka upp igen, och ta den sedan av värmen och låt svalna. Frys in i lämpliga portionsförpackningar. I sommar tänker jag plocka fram en förpackning och blanda ner den i glassmet! 🙂
11 juli, 2010

8 kommentarer

  1. jaaa, vi bor ju i flerfamiljshus och dem vi hyr av bor i lägenheten längst ner och jag trodde att det var deras pool bara så jag har suttit och tittat lite (läs: sjukt mycket) avundsjukt på dem när de simmat i den om dagarna. men så igår berättade de att vi också fick bada där, yaaay!

    pool OCH mojito? ni borde åka till dem varenda dag! sån lyx ska utnyttjas till max!

  2. seriöst, du bor ju på världens bästa ö! har haft det fantastiskt fint på öland, och jag har hittat ett ställe jag vill bo på (mest på grund av namnet haha) – lilla frö! hur coolt namn är inte det?! åh, fantastiska öland!

  3. Såå gott, hade en hög nektariner och persikor och lite frysta jordgubbarså det blev 1300 gram hade i kanelstång, en gammal torkad vaniljstång i bitar och lite malen kardemumma. Jättebra recept och blev jättegott, smakar sommar.
    Tack
    Ellie

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration