Lussekatter
100 gr smör
5 dl mjölk (3%)
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1,5 dl socker
1 burk (250 g) Kesella
1 g saffran (2 pkt)
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
ett gäng russin
1 uppvispat ägg att pensla med
Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke, och häll degspadet över den och rör tills jästen smält. Häll ner Kesellan, socker, salt, saffransmjölken och sist det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. Forma lussekatterna och tryck i russin, låt jäsa igen på plåtarna i ca 30 min under bakduk. Pensla dem med ett uppvispat ägg, och grädda sedan lussekatterna mitt i ugnen på 225C i 7-10 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Snygg blus. 🙂
Tack! Den är från Victoria's Secret! 🙂
Vad fina & goda de ser ut , i juletider kan jag verkligen äta hur mycket lussekatter och pepparkakor som helst! Tusan jag har som nu fått slut kanske skulle ta & baka igen nu då 😀