Glass Nyår Påsk

Amarettoglass

Amarettoglass

Amarettoglass, eller mandellikörglass, (låt oss tjafsa mer om namnet sen) är så otroligt gott, så ni bara måste prova så snart som möjligt! Kanske att ni har gjort egen punschglass och gottat er över hur ofantligt smarrigt det var? I så fall är det läge att prova Amarettoglass, jag vågar påstå att det är precis lika gott som punschglass. Jag sätter dem på delad förstaplats bland hemgjorda glassar! Och perfekt som påskdessert! Eftersom den är så smidig att göra är det bara att vispa ihop den dagen innan (eller i alla fall några timmar innan) den ska ätas och ställa in den i frysen.

Som vanligt har jag utgått i stora drag från mitt klassikerrecept på glass; äggulor, socker, grädde och likör. Jag använder inte glassmaskin utan bara vispar och fryser. Funkar prima!

Och jag antar att vi får väl ta tjafset om namnet då. Förr i tiden var det vanligare att det stod Amaretto på flaskorna, men nu står det mest Disaronno, som är den producent av Amaretto som klassas som en av de vanligaste och största. Den benämns som en mandellikör, men faktum är att den inte tillverkas av mandlar. Smaken kommer istället från aprikoskärnor och kryddor, och likören kommer från italienska Saronno. Men det är ju inget att hänga upp sig på, huvudsaken är att det smakar gott! Och det smakar fantastiskt gott. Glassen får en smak av marsipan, och alla marsipangrisar därute som älskar mandelmassa kommer att älska den här glassen.

Nu kör vi!

Skriv ut

Amarettoglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Snabbgjord och enkel amarettoglass på 4 ingredienser som smakar så ljuvligt att den är helt beroendeframkallande!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 5 timmars frystid
  • Total tid: 10 min + frystid
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl Amarettolikör (t ex Disaronno)
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

Separera äggen och vispa äggulorna fluffiga med sockret.

Tillsätt Amaretton och vispa en stund till.

Vispa grädden för sig.

Rör sedan samman de båda smeterna till en jämn och tjock smet. Frys amarettoglassen i minst 5 timmar, gärna över en natt.

Och när vi ändå är inne på glassar gjorda på likör (eller annat alkoholhaltigt) så är storfavoriterna punschglass, romrussinglass, ägglikörglass och Baileysglass.

1 april, 2019

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration