Andra, Café och fika

Afternoon Tea i de småländska skogarna

Häromdagen mötte vi upp våra vänner Marija och Örjan och åkte ut till ett ställe i de småländska skogarna som serverar afternoon tea med scones, sylt, clotted cream och allt.

Otroligt trevligt det här med afternoon tea, måste jag säga! Eftersom det var så varmt så tog vi isté istället för vanligt té.

Stället vi var på var riktigt lantligt och mysigt, det gick omkring glada höns och pickade, och man kunde köpa vackra koppar inne i serveringslokalen. Cafét heter The Tea Room och ligger i Örsjö utanför Nybro. De verkar inte ha någon hemsida, men jag har luskat reda på deras Facebooksida som finns här. En av ägarna kommer från England, därav idén med afternoon tea. Ett mysigt ställe att stanna till på om man har vägarna förbi. Och en sak till – om det suger i shoppingtarmen kan man ta en sväng förbi butiken Skattskrinet, där finns det massvis med fint lullull. Så vet ni.

7 Kommentar

 1. Eva

  1 augusti, 2012 at 7:20 e m

  Vad fint det ser ut! 🙂

 2. Marja - Baka Sockerfritt

  1 augusti, 2012 at 8:23 e m

  Ett så mysigt ställe att fika på! Afternoon tea är i sig själv också riktigt mysigt 🙂

 3. Malin`s Diner

  1 augusti, 2012 at 9:54 e m

  Mysigt! Och ni verkar ha haft väldig tur med vädret. Tur det finns iste!

  Du visar så himla många mysiga ställen, på FEL sida landet, attans… ;o)

  Kram Malin

 4. Marija

  9 augusti, 2012 at 10:54 e m

  Alla tiders…

 5. Johanna

  14 augusti, 2012 at 4:14 e m

  Tack för fina tipsen, blev jättenyfiken då vi minst 1g/år är i Stugan som ligger just i Örsjö. Måste kollas upp nästa gång:-)

Lämna en kommentar