Familjen

Ännu mera mat i radion!

Här kommer ännu fler bilder från Emmys och mitt julbak i radion! Här blir jag intervjuad av Mari, förmodligen står jag och fördjupar mig seriöst i mitt livsmotto: ”Det finns alltid plats för efterrätt”.
Till glöggen gjorde vi Emmys ostbollar, har ni inte provat dem så rekommenderar jag dem varmt! Det är ett mycket roligare sätt att servera de klassiska smakerna ädelost och pepparkaka på. Man blandar bara ädelost med någon färskost som mascarpone eller philadelphia, och rullar sedan i pepparkakssmulor.

Jag rullar för fullt! Jag åt så mycket att jag även rullade därifrån, men det är en helt annan sak.

Det går precis lika bra att blanda chevréost med färskost och rulla i hackade nötter. Emmys recept på dessa två olika sorters ostbollar hittar ni här.

Jag hade tänkt äta kakor och godis till lunch eftersom jag inte trodde vi skulle hinna med något matigare, men när Emmy plockade fram glöggmarinerade kycklingvingar ur kylen hade jag kunnat kyssa henne av tacksamhet, så hungrig var jag på mat. Kycklingvingarna var riktigt mustiga tack vare den juliga kryddningen, ni hittar Emmys recept här.

Till den glöggmarinerade kycklingen svängde vi ihop den här salladen, alla ingredienserna syns på fatet; spenatblad, rödlök, tunt hyvlad (med osthyvel) rödkål, apelsinskivor, granatäpplekärnor och valnötter. Sedan piffade Emmy till salladen ytterligare med lite getost och crema di balsamico. Den passade perfekt till kycklingen, och färgerna är riktigt vintriga med julkänsla!

Emmy rostar nötter i sitt fina kök. Det är så trivsamt i Remsans Bistro-kök att jag skulle kunna flytta in. Funderar på att campera mellan hennes espressomaskin och kylskåp. Jag skulle kunna sitta där och bara bli matad.
8 december, 2010

7 kommentarer

  1. Ni är jätteduktiga, riktiga radioproffs och det var urmysigt att lyssna på lite svensk radio. Ostbollarna ska jag definitivt lägga på minnet och salladen ser verkligen julig och smarrig ut.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration