Drinkar, Fest, Jul

Champagnedrink med vit glögg och granatäpple

God fortsättning på er! Hoppas att ni har haft en härlig julhelg. Vi har haft det jättebra, och nu snöar det här på Öland. På julafton var vi i Mariannelund hos Olofs pappa och Anette och smorde kråset, och lagom till Kalle Anka började snön falla, och sedan dess har julen varit vit. Vit och givande – Lily fick alldeles för många julklappar av sina nära och kära, som hon kommer att kunna leka med och klä sig i framöver. Just nu tyckte hon dock att pappret och kartongerna var den största behållningen med gåvorna. 

Dagarna går fort, och snart är det dags för nyår. Vi får finbesök från Stockholm, och kommer med största säkerhet att bjuda på den här drinken som vi har med i dagens nyårsreportage i tidningarna Barometern och Smålandsposten. Granatäpple, vit glögg och champagne – lika enkelt som gott, för att använda mig av en hederlig gammal klyscha.

Drink på granatäpple, vit glögg och champagne, 4 st
1 granatäpple
2 dl vit glögg med låg alkoholhalt
ca 3 dl champagne

Dela granatäpplet på mitten och kärna ur alla kärnor ur ena halvan, och ca 20 kärnor ur andra halvan som läggs åt sidan för att sedan användas till garnering. Lägg kärnorna (utom de till dekorering) i en liten kanna eller drinkshaker, och häll på lite av den vita glöggen. Muddla sönder kärnorna med en drinkmuddlare eller skaftet på en träsked, och häll sedan i resterande vit glögg och muddla lite till. Sila av kärnorna och släng dem. Fördela den nu röda glöggen i 4 glas, beräkna 0,5 dl till varje glas. Fyll upp glasen med champagne, och garnera varje drink med 5 st granatäpplekärnor.  

8 Kommentar

  1. Helena

   6 januari, 2015 at 6:53 e m

   Detsamma! Även om jag är lite sen med att svara ser jag… 😉

 1. Ekenäsliv

  27 december, 2014 at 3:27 e m

  God fortsättning!
  Mmm, så gott det lät …:)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  1. Helena

   6 januari, 2015 at 6:53 e m

   Önskar dig också en god fortsättning på det nya året!

 2. Zdenka

  27 december, 2014 at 3:51 e m

  Krásne sviatky ! Nádherná fotka!

 3. Remsan

  28 december, 2014 at 1:50 f m

  Åh, så gott! Riktigt snygg vinterdrink dessutom!
  God fortsättning! Kram.

  1. Helena

   6 januari, 2015 at 6:53 e m

   Detsamma Emmy! Jag lovar att drinken är supergod!

Lämna en kommentar