Fläskkött Grillat

Grillad fläskfilé med sidfläsk och salvia

Vill ni testa något nytt på grillen till midsommar, men vet inte riktigt vad ni ska göra? Look no further! Köp på er en vanlig hederlig fläskfilé, och snitta upp den tvärs över ganska djupt, längs med hela den långa filén. Lägg sen i några skivor rökt sidfläsk (köps enklast i matbutikens charkavdelning) samt några blad salvia. Sedan lägger du ihop filén igen, och snurrar de resterande skivorna sidfläsk runt fläskfilén så att den blir riktigt inrullad och håller ihop fint. Sedan är det bara att grilla den under lock tills den blir som du vill ha den, vi rekommenderar en innertemperatur på 65-70 grader på indirekt värme vid sidan av kolen. Linda in den i folie i 10 minuter efteråt, så sätter sig köttsafterna fint.

Smakar prima ihop med en kall sås och färskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen. För inköpslistan till en omgång för fyra personer behövs det här:

en fläskfilé, ca 500 g
en kruka färsk salvia
100 g rökt sidfläsk

17 juni, 2016

4 kommentarer

    1. Hej Ida! Ber om ursäkt för sent svar! Jag hade i så fall brynt den runt om i stekpanna med baconet på, och sedan hade jag stoppat in alltihop i ugnen på 125C och låtit det gå klart där. Jag skulle tippa på att det tar cirka 20 minuter i ugnen innan fläskfilén kommit upp i 65 grader som är en bra innertemperatur. Och sen inte glömma att den ska vila i aluminiumfolie eller smörpapper i cirka 10 minuter innan man skär upp den, så att köttsafterna sätter sig lite.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration