Andra, Kyckling, Vardag

Kyckling med mango chutney i gräddig sås

Tänk att det kan bli så gott med lite mango chutney, kyckling och grädde. Men å andra sidan så blir väl allt gott med lite grädde… Det här räcker till 6 portioner, och blir en prima fredagsmiddag:

4 kycklingfiléer
1 lök
soya efter smak (minst 3 msk)
3 msk mango chutney
1 burk mango (finns bland fruktkonserverna)
3-4 dl vispgrädde
kycklingfond, 1-2 msk
salt & peppar
2 tsk sambal oelek

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och bryn den också. Häll i grädde, mango chutney, kycklingfond och kryddor och låt koka ihop en liten stund, ca 10 min. Häll av vattnet från burkmangon och skär den i tärningar. Lägg mangobitarna i såsen precis innan servering. Servera med jasminris.

7 Kommentar

 1. Pernilla

  15 januari, 2010 at 7:09 e m

  jag tror att det mesta med kyckling blir gott också 😉 plus mango och grädde. det kan ju inte misslyckas!

  ja, gå in på balders hage, du kommer verkligen inte att ångra dig! så himla mycket fina saker! och att tjuvlyssna är faktiskt nästan alltid roligt, folk säger så mycket konstiga saker egentligen. trevlig helg!

 2. Remsan

  16 januari, 2010 at 1:38 f m

  Vilket gott fredagsmys! Mango är mumsigt i lite het mat. Men till 6 personer… Inte hos oss 😉 Trevlig helg. Kram.

 3. Hallon & Blåbär

  16 januari, 2010 at 1:08 e m

  Var så sugen på att göra något åt detta hållet för några dagar sedan men då insåg jag att min mango chutney var slut så det får väl bli när jag införskaffat en ny burk.

  Din variant låter toppen!

 4. Isflingan

  18 maj, 2015 at 5:28 e m

  Ja, tänk att nåt så lätt kan bli så gott 🙂

  1. Helena

   21 maj, 2015 at 7:05 e m

   Det var evigheter sen jag lagade det här, men din kommentar gjorde mig påmind om maträtten, så den får det bli snart igen. Så tack för påminnelsen! 🙂

 5. Marie

  11 oktober, 2020 at 6:00 e m

  Jag hade ingen mango hemma, men det var jättegott ändå. Så gott att jag lagade det igen. Andra gången minskade jag ner på soyan och dekorerade gratängen med kokosflingor. Som tillbehör hade jag små skålar med kokosflingor, salta jordnötter och mango chutney för den som så önskade.

  1. Helena

   13 oktober, 2020 at 2:16 e m

   Så roligt när tio år gamla recept väcks till liv och jag blir påmind om dem! Men recepten blir ju inte sämre bara för att åren går! Så gott med kokosflingor på och få både sälta från jordnötter och sötma från extra mango chutney till. Det här åker raka vägen upp på nästa veckas matsedel här hemma! Tack Marie för påminnelsen! 🙂

Lämna en kommentar