Andra Kyckling Vardag

Kyckling med mango chutney i gräddig sås

Tänk att det kan bli så gott med lite mango chutney, kyckling och grädde. Men å andra sidan så blir väl allt gott med lite grädde… Det här räcker till 6 portioner, och blir en prima fredagsmiddag:

4 kycklingfiléer
1 lök
soya efter smak (minst 3 msk)
3 msk mango chutney
1 burk mango (finns bland fruktkonserverna)
3-4 dl vispgrädde
kycklingfond, 1-2 msk
salt & peppar
2 tsk sambal oelek

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och bryn den också. Häll i grädde, mango chutney, kycklingfond och kryddor och låt koka ihop en liten stund, ca 10 min. Häll av vattnet från burkmangon och skär den i tärningar. Lägg mangobitarna i såsen precis innan servering. Servera med jasminris.
15 januari, 2010

9 kommentarer

 1. jag tror att det mesta med kyckling blir gott också 😉 plus mango och grädde. det kan ju inte misslyckas!

  ja, gå in på balders hage, du kommer verkligen inte att ångra dig! så himla mycket fina saker! och att tjuvlyssna är faktiskt nästan alltid roligt, folk säger så mycket konstiga saker egentligen. trevlig helg!

 2. Var så sugen på att göra något åt detta hållet för några dagar sedan men då insåg jag att min mango chutney var slut så det får väl bli när jag införskaffat en ny burk.

  Din variant låter toppen!

  1. Det var evigheter sen jag lagade det här, men din kommentar gjorde mig påmind om maträtten, så den får det bli snart igen. Så tack för påminnelsen! 🙂

 3. Jag hade ingen mango hemma, men det var jättegott ändå. Så gott att jag lagade det igen. Andra gången minskade jag ner på soyan och dekorerade gratängen med kokosflingor. Som tillbehör hade jag små skålar med kokosflingor, salta jordnötter och mango chutney för den som så önskade.

  1. Så roligt när tio år gamla recept väcks till liv och jag blir påmind om dem! Men recepten blir ju inte sämre bara för att åren går! Så gott med kokosflingor på och få både sälta från jordnötter och sötma från extra mango chutney till. Det här åker raka vägen upp på nästa veckas matsedel här hemma! Tack Marie för påminnelsen! 🙂

 4. Fantastiskt gott! Blir en bookmark på den här sidan.

  Tack för att du gjorde min 6- och 9-åring mätta!

  1. Så roligt att höra Christian, tack! 🙂 Ska testa på mina kräsna små barn också och se om det går hem!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration