Andra Kyckling Vardag

Snabba enchiladas

Då var det middagsdags igen! På tallriken har vi en riktigt trevlig enchilada, med en sallad som andas avancerat överdåd. Minst sagt. Riktigt hur god enchiladan är framgår nog inte, eftersom ni inte kan se den saftiga fyllningen. Men den finns därinne, med smaker som för tankarna till en mexikansk liten restaurang på en bakgata med vingliga små bord, orangemålade väggar prydda av sombreros och ljudet av latinamerikansk musik och högljudda skratt. Jag behöver åka på en semester till värmen, helt klart.

Enchiladas, 4 st
4 st mjuka tortillabröd, stora
ca 400 g kycklinglårfilé
1 påse kryddmix Enchiladas (vår mix från ICA var på 22 g)
3 dl vatten
1,5 dl tomatpuré
1 burk (2 dl) fet och fin crème fraiche
2 dl riven ost med lite fräs i (vi tog Västerbottenost)
1 liten burk majs

Skär kycklingen i mindre bitar, och bryn dem i en stekpanna med smör eller olja. Häll kryddmixen i en liten kastrull ihop med 3 dl vatten och 1,5 dl tomatpuré, och låt det koka ihop lite snabbt. I en separat bunke – rör samman crème fraiche, majs och 1 dl ost.  Lägg ut 4 tortillabröd framför dig, och fördela hälften av tomatsåsen på bröden. Strö över kycklingbitarna, och bred på crème fraiche-röran med en slickepott. Rulla ihop dina enchiladas, och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsfast form. Häll över resterande tomatsås och strö över 1 dl riven ost ovanpå, och ställ in dem i ugnen i ca 15 min. Servera med sallad. 

15 januari, 2013

3 kommentarer

  1. Haha va mycket sallad 😉 Vi har (tackolov) en semesterresa inbokad till Teneriffa i april, nedräkningen är i full gång vill jag lova! Låter väldans gott det där och korvarna ser jättefina ut. Vi har köttkvarn till vår assistent också som vi har varit på väg att prova ett flertal gånger, men det har inte blivit av men än så länge blir det butiksmald nötfärs över disk på lokala mataffären. Trevlig helg! Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration