Andra, Nötkött, Vardag

Lindströmsgryta

Min mamma lagar världens godaste Biff á la Lindström. Själv ska jag erkänna att jag aldrig har lagat några Lindströmbiffar, men nu har jag i alla fall testat latmansvarianten – Lindströmsgryta! Himla hyvens att inte behöva stå och forma biffar måste jag säga, det är bara att slänga ner allt i grytan, så får man ändå den där karaktäristiska Lindströmssmaken. Det här tacksamma vardagsreceptet kommer från Allt om Mat, och räcker till 4 personer. Jag har dock varit framme och petat och ändrat lite, så här kommer min version av receptet:

ca 500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk soya
2 msk kalvfond
1,5 dl vatten
6 st inlagda rödbetor (Jag hittade bara skivade i en glasburk, så jag tömde burken på skivor och hackade dem)
2 msk rödbetsspad
2 msk kapris
salt och peppar

Hacka löken och fräs den i lite smör, låt sedan även köttfärsen få fräsa med. Tillsätt soya, vatten och fond och låt grytan koka under lock i 5-10 min. Tillsätt resterande ingredienser och koka, fortfarande under lock, i ca 5 minuter till. Servera med pressad potatis och gräddfil.

9 Kommentar

 1. Remsan

  15 november, 2010 at 9:43 e m

  Helt perfekt. Jag snor det rakt av.

 2. Mamma Mimmi

  15 november, 2010 at 9:52 e m

  Åh, det lät fantastiskt gott. Jag är onormalt förtjust i kapris och i kombination med rödbetor är det fullständigt oemoståndligt.

 3. Anna

  15 november, 2010 at 9:53 e m

  Har jag heller aldrig gjort, men det är ju så himla gott med biff a´la Lindström så det borde man testa… Fast gryta låter ju mkt lättare, så kanske ska börja med det 😉 Kram Anna

 4. Gourmetmorsan Madeléne

  16 november, 2010 at 7:11 f m

  Det är låter som nåt! Vad hade vi gjort utan våra mammor! Det är verkligen guld, och de har oftast gått på nitarna. Så för oss är det bara att tuta och köra på beprövade recept, när de ärvs 🙂 Kram Gourmetmorsan

 5. Håkan och Anki

  16 november, 2010 at 7:37 e m

  Smart att slänga allt i en gryta. Biffarna har vi gjort så vi tar väl och provar detta oxå.

 6. charlotta

  16 november, 2010 at 9:41 e m

  vilken smart idé! biff lindström är ju min favorit all time. med extra mycket kapris!

 7. Anonym

  18 november, 2010 at 9:16 e m

  Tack lilla gumman! Roligt att du gillar mina Biff à la Lindström. Ditt recept verkar väldigt enkelt och bra, måste jag absolut testa. Hackad saltgurka i är också jättegott, men då blir det förstås ännu mer att hacka….

 8. Isflingan

  28 januari, 2016 at 7:45 e m

  Åh så mycket lättare att göra såhär och att slippa stekoset när man gör biffar 🙂 Och jag håller med din mamma ovan, nästa gång får det bli saltgurka istället för kapris i grytan 🙂

  1. Helena

   2 februari, 2016 at 6:30 f m

   Just det ja, det hade jag glömt, det där tipset om att ha i saltgurka! Det ska jag absolut ha nästa gång, saltgurka är ju jättegott!

Lämna en kommentar