Andra, Restaurang

På Brösarps Gästgifveri

Jag hade hört mycket gott om Brösarps Gästgifveri på Österlen, så när vi var i Kivik nu sist passade vi på att åka de extra kilometerna till Brösarp för ett rejält skrovmål.

Jag åt den väl tilltagna äggakakan till höger, som var så stor att den säkerligen kunnat mätta oss alla fyra. Men med tanke på rättens pris i förhållande till priset på råvarorna så behövde den nog vara så här stor för att det skulle vara motiverat. Men den var god! De har till och med fått pris för sina goda äggakakor, såg jag när jag strök omkring i receptionen. Den svål-liknande historien till vänster ska jag inte uttala mig om, för jag kommer helt ärligt inte ihåg vilken styckdetalj det var. Än mindre från vilket djur. Någon av männen åt den i alla fall. Men de äter ju allt, och är på något lustigt sätt alltid inblandad i alla tallrikar. Vad är det egentligen med det manliga släktet och den egenskapen? När Olof och jag har ätit klart (ibland har vi inte ens gjort det, jag kanske bara tuggar) tittar Olof på min tallrik med stora, hungriga ögon och frågar hoppfullt; “ska du inte äta upp den sista köttbiten?”

Olof passade på att ha fiskorgie, eftersom det hör till rariteterna att det serveras fisk hemma hos oss. Jag måste bli lite mer “hooked” på fisk, jag vet.

Här sitter vi och ler artigt när vi egentligen bara vill hugga in på våra tallrikar, vi hade letat lunchställe ganska länge innan vi kom hit. Men – slutsats: Brösarps Gästgifveri är trevligt, och de har spa och sånt också. Inte för att jag har testat det, men jag känner på mig att det nog är bra det med.

8 Kommentar

 1. Amy's piece of cake

  7 juni, 2012 at 6:28 e m

  Ni verkar ha hunnit med att besöka en hel del på er tripp 🙂

  Fisken… go Olof!

 2. Mårtenssons kök

  7 juni, 2012 at 7:39 e m

  De där äggakagorna har man ju hört hur mycket som helst om, de är verkligen världsberömda här nere omkring! Spaet har vi kompisar som varit på och bara hade gott att säga om.
  Sillatallriken hade vi inte tackat nej till, tossiga som vi är i fisk och inlagda sillar. Kanske vi får ta och svänga dit en dag, fast det är lite långt att trampa…

 3. sabina mammastårtor

  7 juni, 2012 at 7:54 e m

  det ser jättegott ut. jag har en grupp på facebook där folk träffas som gillar och bakar och ger varandra tips och så.. hade varit roligt om du var med! http://www.facebook.com/#!/groups/207927705984141/

 4. Sofia

  7 juni, 2012 at 8:06 e m

  Åhhh mysigt där har jag varit : ) bodde där då vi var nere på bröllop för ett par år sedan finis är du som alltid : ) hälsa din trevlige make : ) med kram Sofia

 5. Charlotta

  7 juni, 2012 at 8:16 e m

  Härligt det ser ut! Som alltid i Skåne :=)

 6. dianasdrömmar

  8 juni, 2012 at 3:36 f m

  Så gott det ser ut, mysigt ställe kram Diana

 7. Anonym

  8 juni, 2012 at 6:06 f m

  Hej!

  Jag har ganska nyligen hittat din blogg men jag tycker så himla mycket om dig! Du verkar så fantastiskt trevlig och omtänksam! Åh vad jag tycker om att läsa din blogg! Du är även fantastiskt vacker och ser så ärlig ut.

  TACK för att du delar med dig!
  Ha en fin helg.
  /Linnéa

  ps, gjorde din fredagspasta till min födelsedag häromveckan -NOM NOM NOM! Tusen taxar!

 8. Helena

  8 juni, 2012 at 6:47 f m

  Linnea, tusen tack för din jättefina kommentar! Vad glad jag blir! Varmt välkommen hit till bloggen! 🙂 (Och om du gillar fredagspastan måste du testa Olofs valnötspasta också!) Kram!

Lämna en kommentar