Panerad getost på grillen
Har ni haft en trevlig helg, kära bloggläsare? Jag har haft det toppenbra, igår eftermiddag åkte vi ut till sommarstugan, där vi sedan åt en god middag, sov som stockar och sedan åt frukost nere vid vattnet imorse. Nu är däremot kvällen på upphällning, och vi sitter mätta och jäser i soffan och överväger om vi verkligen ska äta äppelpaj eller inte. Anledningen till matkoman ser ni ovan; grillat kött med potatis och panerad getost!
Getosten köps på klassisk chèvrerulle, skivas i bitar och vänds sedan i mjöl, ägg, hackad färsk timjan och ströbröd.
För att vara lite nyskapande testade vi att ställa vår gamla gjutjärnsstekpanna på grillens kant, och steka såväl den panerade chèvren som den skivade potatisen i. Det gick jättebra, och potatisen blev extra god! Var bara försiktig med stekpannan, välj en som klarar av grillen och som inte har ett handtag av plast. Vår stekpanna har ett trähandtag som vi såg till att det hela tiden pekade långt utanför grillen. Grillvante rekommenderas, dock.
Såväl de panerade ostbitarna som potatisen stektes i olivolja i gjutjärnspannan på grillen. Bally intog sin vanliga pose på ”ifall någon råkar tappa något”-avstånd från grillen.
Köttbitarna gneds in med pressad vitlök, olivolja och grovmalen svartpeppar innan de slängdes på grillen. Precis när vi tar köttbitarna från grillen och det fortfarande fräser lite om dem, strör vi alltid flingsalt över dem. Ett tips jag har fått av en kompis, och som gör varje grillad köttbit extra god!
Nä hörni, nu har jag haft en stund på mig att fundera. Det blir nog äppelpaj ändå.
21 augusti, 2011
Hej!
Jisses vilken fin blogg med fina bilder du har!
Här kommer jag kika in flera ggr!
=)
Alskar dina inlagg. Foljer er som en slav nu nar vi inte traffats pa lange! Saknar vara sondagar!!
Vilken härlig grillmiddag, jag hade gärna kommit på besök! 🙂 Ska testa panerad getost, det lät riktigt gott!
Helgen har väl varit så där…inget speciellt som det blir ibland.
Maten i senaste inlägget ser SÅ god ut!
Idag ska jag försöka mig på att baka efter ett recept som jag har sett här hos dig, hoppas jag klarar det!
Kram Mrs G
OMG… Ge mig! NU! Känner grilldofterna genom skärmen.
Man blir sugen på allt när man kikar in här 🙂 Är en stor fantast av getost och den panerade varianten såg gudomlig ut!Så fantastiska bilder man alltid ser….tänker på hur kokboken skulle sett ut med alla dina vackra,läckra inslag….spännande! Sen ett omslag som bilden med dig och den vackra klänningen längst upp :-))Blir alltid så glad när jag kikar in här. Ha nu en underbar måndag! Kram Lenita.
Lenita – du är min favorit!
Klart du ska ha lite paj!
Panerad getost lät helt sjukt gott. Timjan är bara så gott, och med getost… Mmm.
Svar: stekt gröt är riktigt gott, smakar lite ugnspannkaka 🙂
Testa! :))