Andra Grillat

Panerad getost på grillen

Har ni haft en trevlig helg, kära bloggläsare? Jag har haft det toppenbra, igår eftermiddag åkte vi ut till sommarstugan, där vi sedan åt en god middag, sov som stockar och sedan åt frukost nere vid vattnet imorse. Nu är däremot kvällen på upphällning, och vi sitter mätta och jäser i soffan och överväger om vi verkligen ska äta äppelpaj eller inte. Anledningen till matkoman ser ni ovan; grillat kött med potatis och panerad getost!
Getosten köps på klassisk chèvrerulle, skivas i bitar och vänds sedan i mjöl, ägg, hackad färsk timjan och ströbröd.
För att vara lite nyskapande testade vi att ställa vår gamla gjutjärnsstekpanna på grillens kant, och steka såväl den panerade chèvren som den skivade potatisen i. Det gick jättebra, och potatisen blev extra god! Var bara försiktig med stekpannan, välj en som klarar av grillen och som inte har ett handtag av plast. Vår stekpanna har ett trähandtag som vi såg till att det hela tiden pekade långt utanför grillen. Grillvante rekommenderas, dock.
Såväl de panerade ostbitarna som potatisen stektes i olivolja i gjutjärnspannan på grillen. Bally intog sin vanliga pose på ”ifall någon råkar tappa något”-avstånd från grillen.
Köttbitarna gneds in med pressad vitlök, olivolja och grovmalen svartpeppar innan de slängdes på grillen. Precis när vi tar köttbitarna från grillen och det fortfarande fräser lite om dem, strör vi alltid flingsalt över dem. Ett tips jag har fått av en kompis, och som gör varje grillad köttbit extra god!
Nä hörni, nu har jag haft en stund på mig att fundera. Det blir nog äppelpaj ändå.
21 augusti, 2011

9 kommentarer

  1. Helgen har väl varit så där…inget speciellt som det blir ibland.
    Maten i senaste inlägget ser SÅ god ut!
    Idag ska jag försöka mig på att baka efter ett recept som jag har sett här hos dig, hoppas jag klarar det!

    Kram Mrs G

  2. Man blir sugen på allt när man kikar in här 🙂 Är en stor fantast av getost och den panerade varianten såg gudomlig ut!Så fantastiska bilder man alltid ser….tänker på hur kokboken skulle sett ut med alla dina vackra,läckra inslag….spännande! Sen ett omslag som bilden med dig och den vackra klänningen längst upp :-))Blir alltid så glad när jag kikar in här. Ha nu en underbar måndag! Kram Lenita.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration