Andra Pizza

Pizzabakning på hög nivå

För några dagar sedan kom Calle och Louise över till oss med en kasse sydeuropeiska delikatesser i form av ostar, vin och charkuterier av bättre rang, och vi tog pizzabakning till en helt ny dimension. Calle och Louise hade skaffat kockmössor till oss alla fyra, för att vi skulle se riktigt trovärdiga ut.

Ska man skära i chevreost ska man göra det på ett manligt sätt! Calle anser att en yxa är lagom. Eller så kanske det är precis som med killar och stora bilar, att det ska kompenseras för något…

Fullt fokus är det som gäller när man ska flytta degen till pizzastenen. Det var inte lätt, men det gick! Till nästa gång ska vi låta kockmössorna få sällskap av en pizzaspade. Kan man få den i rosa, tror ni?

Louise och jag firar våra pizzaframgångar med att skära till limeklyftor till en hallon- och kanelmojito. Jag gör oidentifierade rörelser. Alternativt dansar jag. (Skillnaden är ofta hårfin.)

Finaste pizzabagarna Calle och Louise trivs i sina matchande förkläden som de fick när de gifte sig i somras. Den här kvällen var de inte lika uppklädda som när Olof fotograferade deras bröllop i augusti, men minst lika kära och glada! Det här med att gifta sig verkar himla trevligt…

Bildbeviset på att det faktiskt blev pizzor av bakorgien. Den här pizzan är toppad med bacon och chevre. En annan toppades med brie och rucola, och en tredje med mozzarella, parma och champinjoner. Vår baksten som vi köpte för att göra pizzor på grillen med i somras funkade precis lika bra i ugnen, och det blir verkligen bättre med pizzastenen än utan, pizzans botten blir mycket finare och godare. Stenen ska vara lika varm som ugnen, 225C, innan man lägger en pizza på den. Sedan får pizzan vara inne tills den har fått fin färg, ca 15 min. Recept på pizzadeg och tomatsås hittar du här.
12 januari, 2011

15 kommentarer

 1. Fast länken går till en sida med avloppsrör i rostfritt stål… 😀 Jag ska leta lite på egen hand i din blogg för jag vill gärna ha det där receptet, såg väldigt mumsigt ut!

 2. Jag blir alltid på bra humör när jag läser din blogg, just idag behövdes det extra och nu sitter jag här med ett stort leende, tack!!
  Vi gjorde också hemgjord pizza med en massa godsaker på i helgen. Mums, har funderat på en pizzasten så då kanske man ska slå till om du tycker den är bra. Använder du den till annat som baka bröd eller så?

 3. haha! vad mysigt ni hade det 🙂

  Och japp! jag startade en matblogg på sidan om.
  Jag ville inte blanda in mat å sånt på min bakblogg just för att det är en bakblogg. Sen blir jag knäpp när jag glömmer vad jag haft i mina grytor och diverse och insåg att alla mina papperslappar försvinner varje gång. Så jag tänkte att jag börjar skriva recepten där istället så är det bara några knapptryckningar så har jag det framför mig igen 🙂
  Så det är mest för min egen skull å möjligen några av mina vänner som också följer lchf recept just nu 🙂

 4. Ha ha vilka roliga bilder, ser verkligen ut som ni hade en mysig och kul kväll! Och pizzan ser otroligt god ut. Kanske vore något för oss att skaffa en sån där pizzasten, vi gör hemmagjord pizza ganska ofta för det är ju så gott!!

 5. Din blogg är så underbar! Bjuder alltid på vackra bilder och rolig text. Idag är inte min dag, men jag ler ändå när jag läser din blogg 🙂 Tack för att du delar med dig!

 6. pizza är verkligen bland det roligaste man kan pyssla med hela familjen tillsammans i köket. vi har gjort egen pasta ett par gånger också, riktigt roligt och supergott!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration