Vegetarisk hamburgare på grillen
Veggoburgare var det här! Har ni testat att göra egna vegetariska hamburgare att slänga på grillen? Det är inte alls svårt. Gott är det också, och det går betydligt fortare än vad man tror. Gör eget hamburgerbröd om du har gott om tid, eller köp köpebröd med gott samvete om du som jag fortfarande inte har återhämtat dig från förra brödbaket då treåringen fick tag i saltkaret och vände det upp och ner rakt ner i smeten.
Vegetarisk hamburgare,
4 portioner:
300 g quornfärs
2 ägg, lätt vispade
1,5 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
3 tsk chipotlepaste
125 g (1 pkt) riven mozzarella
Salt och peppar
Hamburgerdressing:
1 saltgurka, hackad
2 msk majonnäs
2 msk ketchup
1 tsk chipotlepaste
Hamburgerbröd
Sallad till servering
Börja med att blanda samman ingredienserna till hamburgerdressingen,
ställ sedan kallt.
ställ sedan kallt.
Låt quornfärsen tina. Blanda ägg med ströbröd och låt stå
och svälla minst 10 min. Blanda sedan samman quornfärsen med äggblandningen, en
pressad vitlöksklyfta och kryddor. Riv ner mozzarella och forma 4 st biffar.
Grilla dem under lock ganska hårt på hög värme, och låt dem sedan ligga några
minuter på indirekt värme (där det inte är någon kol under). Servera i bröd med
sallad, valfria grönsaker och tillbehör.
och svälla minst 10 min. Blanda sedan samman quornfärsen med äggblandningen, en
pressad vitlöksklyfta och kryddor. Riv ner mozzarella och forma 4 st biffar.
Grilla dem under lock ganska hårt på hög värme, och låt dem sedan ligga några
minuter på indirekt värme (där det inte är någon kol under). Servera i bröd med
sallad, valfria grönsaker och tillbehör.
16 juni, 2017
DÖR! Måste prova detta pronto!
Det gör du rätt i Majsan! 🙂 Let me know vad du tycker om dem!