Familjen

Årets pepparkakshus

För ett par helger sedan bakade vi årets pepparkakshus. Man får ju hålla på traditionerna. Eller ja, nu fick jag ju en del hjälp, annars hade det nog inte blivit av. Olofs pappa och Anette var här, och världens raraste Anette hade med sig hemmagjord deg, mallar och formar, allt jag behövde göra var att kavla ut degen och stansa ut mina husdelar.

Här försöker vi ta ett kort som ska andas harmonisk julstämning och bebisens första julbak. Det gick sådär.

Här gick det lite bättre. Lily blir glad när hon får stå upp. Jag tycker det vore kul om hon ville lära sig att sitta, men det är hon inte intresserad av. De små fötterna pressas mot marken, och hon vill UPP.

Jag glömde bort att göra spröjs på rutorna, men det löste vi med några gelatinblad istället som fick agera fönsterrutor.

Anette smälter alltid socker i stekpanna och doppar pepparkakshusets delar i det för att sedan trycka samman dem så att de klistras fast. Som synes fick jag hjälp även med detta moment, för det brukar vara lite svårt. Anette är ju som bekant ett rutinerat proffs och har vunnit pepparkakshustävlingar. Hon är grym.

Så här ser huset ut innan jag börjar garnera det…

…och så här ser det ut sedan. I år blev det kaffebönor, kokosflarn, silverkulor och polkaskruvar som dekoration. Och så lite florsocker som snö.

Sedan var det klart! Nu står det på byrån i hallen och luktar gott varje gång man går förbi det.

10 december, 2014

16 kommentarer

  1. Vilket FINT pepparkakshus! Jag har aldrig gjort något själv, inte ens ett sånt färdigt som man bara klistrar ihop och dekorerar :)) Minns bara glädjen när vi fick äta upp pepparkakshuset någon gång kring syrrans födelsedag i början på januari. Mjuknad pepparkaka som stått framme ett par veckor med MASSA kristyr och nonstop på, haha…

  2. Kors på avancerat! Här köpes, i bästa fall, ett omonterat hus och monteras ihop. I år sa jag att barnen kan få sätta ihop det och äta det direkt. Har dåligt med plats för att ställa fram det.

    Vilken liten goding ni har!

    Kram kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration