Andra Mat på resor

Bröllop i Bombay!

Här kommer mina sista Indienbilder, sedan ska jag hålla mig till att blogga om mat, det här är ju ändå en matblogg. Men jag sparade bröllopsbilderna till sist! Jag säger till sen när det ”officiella bröllpsalbumet” med de utvalda bilderna ligger på Olofs hemsida. Bröllopet var det färggladaste bröllop jag någonsin sett, och var lika fyllt av ritualer som Haldin kvällen innan. Man kastade ris på en eld, brudparet virades in i snören och det trampades i 7 olika rishögar som representerade 7 olika löften.

Jag fokuserar för fullt framför spegeln så att sarin sitter som den ska.

Både min syster och Vimal bar sådana här pärlor i pannan, det hör till bröllopsutstyrseln när man gifter sig, och den obligatoriska röda pricken i pannan.

Rekvisita; vatten som ska stänkas, pulver som ska tryckas fast i pannan, och ris som ska kastas på elden.
Nygifta!
14 juni, 2010

10 kommentarer

  1. Vilka vackra bilder och vilka underbara färger! Du får gärna blanda ut med lite annat oxå som du gör ibland, det tycker jag bara är kul! Även om det är en matblogg…
    Kram Malin

  2. Så vackra bilder! Jag älskar alla traditioner och ritualer på hinduiska bröllop , och för att inte tala om färgerna och gästerna. Ser ut som en fantastisk dag! Vilken fin sari, den får du gärna ha på vårt bröllop med 😉

  3. Så många underbara bilder! Verkligen färgglatt, man blir alldeles varm!!! Ja det börjar närma sig "vår" dag nu, den 10e juli är det o det ska bli så kul! Det var kanonbra med såna pre-wedding bilder, så man inte är så nervös på den stora dagen. Speciellt vi som inte är så vana med kameran så känns det ju tryggare nu! Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration