Andra Pasta

Ebbas öppna lasagne

I senaste numret av ELLE Mat och Vin har Ebba von Sydow med ett recept på öppen lasagne med spenat och ricotta. Det lät som ett hyvens recept med ingredienser helt i min smak, som gick fort att tillaga. Dessutom har jag alltid gillat Ebba, så det fanns många anledningar till att provlaga receptet. Och vad gott det var! Och snabbt gick det, det tog nog inte mer än 15 minuter innan maten stod på bordet. I tidningen och här på bloggen är receptet beräknat till 2 personer, men är ni fler – glöm inte att dubbla det:

5-6 plattor färska (eller torkade) lasagneplattor
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finrivna)
olivolja
salt och peppar
2 små påsar färsk spenat
1 burk ricottaost
1-2 dl riven parmesanost
1 liten påse pinjenötter (rostade)
Ev. 1 pkt parmaskinka

Koka lasagneplattorna al dente (går väldigt fort om det är färska lasagneplattor). Fräs lök och vitlök i olivolja. Salta och peppra, vänd ner spenaten och häll på lite mer olivolja. Tillsätt ricottaosten, rör runt och låt allt bli varmt. Varva lasagneplattorna på varje tallrik med spenat-och ricottablandningen. Jag varvade även med skivor av parmaskinka. Toppa varje lasagneportion med rostade pinjenötter, riven parmesanost, lite olivolja och salt och peppar.

Det här ska jag bjuda syrran på när hon kommer hem på fredag, jag tror att det är en maträtt helt och hållet i hennes smak!

10 augusti, 2010

14 kommentarer

  1. Jag lästa samma recept och blev jättesugen så nu har jag köpt hem ricotta, spenat och lasagne plattor så vi får se när det ska testas. Verkar supergott

  2. Läckert, låter helt i min smak också! Det med bilder, jag klickar bara på infoga bild (eller va det heter) o sen klickar jag på lägg till fler bilder, man kan ju max ha 5st där o så laddar jag upp dem, sen så gör jag om det igen o igen o igen… Ett jädra pyssel men det funkar! Kramar Anna

  3. Jag såg också det där receptet och tyckte att det lät riktigt gott. Ska nog prova det ny när man sett det hos dig igen 🙂 Jag jobbade med Ebba på Expressen. Hon satt några meter bort men hon brukade aldrig hälsa. Var inte så trevlig i verkligheten.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration