Andra, Pasta

Ebbas öppna lasagne

I senaste numret av ELLE Mat och Vin har Ebba von Sydow med ett recept på öppen lasagne med spenat och ricotta. Det lät som ett hyvens recept med ingredienser helt i min smak, som gick fort att tillaga. Dessutom har jag alltid gillat Ebba, så det fanns många anledningar till att provlaga receptet. Och vad gott det var! Och snabbt gick det, det tog nog inte mer än 15 minuter innan maten stod på bordet. I tidningen och här på bloggen är receptet beräknat till 2 personer, men är ni fler – glöm inte att dubbla det:

5-6 plattor färska (eller torkade) lasagneplattor
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finrivna)
olivolja
salt och peppar
2 små påsar färsk spenat
1 burk ricottaost
1-2 dl riven parmesanost
1 liten påse pinjenötter (rostade)
Ev. 1 pkt parmaskinka

Koka lasagneplattorna al dente (går väldigt fort om det är färska lasagneplattor). Fräs lök och vitlök i olivolja. Salta och peppra, vänd ner spenaten och häll på lite mer olivolja. Tillsätt ricottaosten, rör runt och låt allt bli varmt. Varva lasagneplattorna på varje tallrik med spenat-och ricottablandningen. Jag varvade även med skivor av parmaskinka. Toppa varje lasagneportion med rostade pinjenötter, riven parmesanost, lite olivolja och salt och peppar.

Det här ska jag bjuda syrran på när hon kommer hem på fredag, jag tror att det är en maträtt helt och hållet i hennes smak!

14 Kommentar

 1. Erika - Bakglädje

  10 augusti, 2010 at 6:50 f m

  Jag läste också det receptet i tidningen och tyckte att det lät gott. Nu när du provat och tycker om det så kanske jag ska ta och testa själv.

 2. MISSFRANKLIN

  10 augusti, 2010 at 7:10 f m

  gott! 🙂 å så ditt fina förkläde… 🙂

 3. Sofie

  10 augusti, 2010 at 7:25 f m

  Lät helt i min smak oxå!!

 4. Cupcakesfluffan

  10 augusti, 2010 at 12:04 e m

  Låter gott, har inte köpt den tidningen någon gång, skall nog ta och göra det nästa gång vi är i affären

 5. Remsan

  10 augusti, 2010 at 12:12 e m

  Öppen lasagne ser så fint ut att servera. Räcker det till 2 pers. som varmrätt?

 6. Håkan och Anki

  10 augusti, 2010 at 5:01 e m

  Kan nog passa oss oxå, låter väldigt gott med ricottaost i.
  Tårtan var verkligen bland de godaste vi smakat, kan verkligen rekommendera ett bak!

 7. charlotta

  10 augusti, 2010 at 8:05 e m

  såg också det receptet, låter himla gott!

 8. Kaksmulan

  11 augusti, 2010 at 2:48 f m

  Jag lästa samma recept och blev jättesugen så nu har jag köpt hem ricotta, spenat och lasagne plattor så vi får se när det ska testas. Verkar supergott

 9. Anna

  11 augusti, 2010 at 6:52 f m

  Läckert, låter helt i min smak också! Det med bilder, jag klickar bara på infoga bild (eller va det heter) o sen klickar jag på lägg till fler bilder, man kan ju max ha 5st där o så laddar jag upp dem, sen så gör jag om det igen o igen o igen… Ett jädra pyssel men det funkar! Kramar Anna

 10. Yasemin

  11 augusti, 2010 at 8:22 e m

  Jag såg också det där receptet och tyckte att det lät riktigt gott. Ska nog prova det ny när man sett det hos dig igen 🙂 Jag jobbade med Ebba på Expressen. Hon satt några meter bort men hon brukade aldrig hälsa. Var inte så trevlig i verkligheten.

 11. Ulla Krakau

  26 augusti, 2010 at 9:44 f m

  Jättegott. Jag bytte ut en del av spenaten mot ruccolasallad för att få mer smak. Gott det med.

 12. Helena

  26 augusti, 2010 at 12:18 e m

  Hej Ulla! Det lät gott med ruccola i, det ska jag också prova nästa gång! 🙂

 13. Beatrix Mix

  22 februari, 2011 at 2:16 e m

  Det där såg inte dumt ut alls! Tack för tipset, det ska jag prova ngn gång!

Lämna en kommentar