Andra Kyckling

Lavendelkyckling

Det här underbart goda receptet kom med en Arlafolderför några somrar sedan, och sedan dess lagar jag det varje sommar! Det är en perfekt sommarmaträtt att laga när man har grillat i för många dagar i rad. Min version av det här receptet räcker till ca 6 personer:

4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
skal och saft av en halv citron
1 rågad tsk färsk lavendel (torkad funkar också)
1 dl rostade pinjenötter

Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar, salta och peppra dem och bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg dem sedan i en smord ugnsform. Vispa ihop grädde med pressade vitlöksklyftor, kycklingfond, lavendel, citronsaft och lite extra salt och peppar. Häll det över kycklingen, och ställ in i ugnen på 200 C i ca 15 minuter, tills kycklingen är färdig helt igenom. Strö över rivet citronskal och rostade pinjenötter, och garnera gärna med ett par extra lavendelblommor. Servera med färsk potatis.

Den rosa formen till lavendelkycklingen köpte jag på favoritaffären Bagaren och Kocken när vi var där för två veckor sedan. Jag passade på att reashoppa det här fashionabla förklädet från Green Gate för halva priset. Och en hel del annat också….

Olof visar glatt upp en espressokanna som han tycker är av lämplig storlek i förhållande till hans kaffeintag.

4 augusti, 2010

11 kommentarer

  1. Har faktiskt aldrig lagat mat med lavendel i men detta skulle jag nog kunna testa. =)
    En sådan espressokanna skulle min sambo ha, han är också kaffedrickare av stora mått. Flera liter om dan typ.

  2. Låter spännande med lavendel i mat. Har aldrig testat. Är verklien avis på att du besökt den där butiken och fått med dig massor därifrån också. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration