Bröd

Egna tortillas – lätt som en plätt!

För några månader sedan testade vi att göra egna tortillas, och det var mycket lättare än jag trodde! Det enda momentet vars rolighet kan diskuteras är när man står och kavlar ut varje tortilla till en platt, stor och tunn pannkaka. Jag har aldrig gillat att kavla saker, det brukar sällan bli snyggt när jag gör det. Men om man inte delar den agg jag hyser mot själva kavlingsmomentet, så kommer ni att tycka att det här är hur smidigt som helst. Det här brödet är gott att klippa i trekanter och dippa i guacamole och andra trevliga röror. Gör dina tortillas ganska kort inpå du ska äta dem, då håller de sig allra bäst. Får nu några över, vänta inte med att frysa in dem. Eftersom de ska stekas i torr stekpanna rekommenderas en stekpanna av gjutjärn. Fina och nya teflonpannor gillar inte att användas utan fett.

Tortillas, 8 st stora
8,5 dl vetemjöl + mer
till utbakning
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl ljummet vatten
3 msk rapsolja

Rör samman mjöl,
bakpulver och salt. Rör ner vatten och olja, och arbeta för hand till en smidig
deg. Låt degen vila i rumstemperatur ca 25 min. Stjälp sedan upp den på mjölat
bakbord och dela den i 8 delar. Kavla ut varje åttondel till en platt och tunn
tortilla. Räkna med att det kan gå åt en del extra mjöl här. Stek sedan dina
tortillas på medelhög värme i en torr stekpanna, ca 30 sek på varje sida.
Förvara under bakhandduk.

10 april, 2014

6 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration