Café och fika, Öland

Följ med och fika på StrandNära

Ibland på helgerna åker vi ut till det ekologiska lantcafét Eco by StrandNära i Stora Frö. Det är Ölands bästa och mysigaste café, med det godaste och vackraste utbudet.

Jag har skrivit om det här smultronstället förr, men jag tvivlar på att man kan få nog av vackra, inspirerande miljöer och dekorativa bakverk. Eller vad säger ni?

Sist vi var där var syrran här och hälsade på. Hon vill alltid åka till StrandNära om tillfälle bjuds.

I shopen kan man köpa med sig olika ekologiska attiraljer hem, främst delikatesser. Här kan man förresten också köpa Ölandsvetet som jag tispade om på bloggen häromveckan, jag ser att det står i hyllan längst ner till höger.

För ett par år sedan vann StrandNära pris i White Guide som årets hållbara café, vilket var mycket välförtjänt. Om somrarna kör de även restaurang. På senare tid har faktiskt fikautbudet utökats lite grann med soppa, så det går även att bli mätt på annat än gofika. (Om man nu har ett behov av det, vill säga.)

1 Kommentar

  1. Ölands Skördefest - mina 10 bästa tips - Bara en kaka till

    26 september, 2018 at 8:33 e m

    […] hela skördefesten kan man fika på ekologiska StrandNära och äta deras prisbelönta pumpasoppa. Ett besök här är en fröjd för alla sinnen, och det […]

Lämna en kommentar