Frukost

Mammafrukost

Bland det bästa med mammaledigheten med Evelyn har varit mammafrukostarna. Vi är några mammor som lärde känna varandra då vi var hemma med första barnen som föddes för tre år sedan, och som har fått andra barnet ungefär samtidigt, och vi brukar ses en dag i veckan och äta frukost tillsammans…

…allt medan barnen tömmer lådorna och vänder upp och ner på vardagsrummet och köket. Men det gör inget, inte så länge vi får dricka vårt kaffe.

Kicki häller upp dagens vitamininjektion, som alltid är välbehövlig. Det är inte varje morgon man har varit utvilad. Men det är det som är så skönt, man kan komma osminkad i mysbyxor med en halv kopp kaffe hälld över sig, och det är ingen som bryr sig om det.

Vi brukar turas om att köpa frallor och fixa ingredienser till smoothien, men oftast är det Maja som står för vitaminintaget på frukostarna med sina supergoda smoothies. Den här gröna energikicken består av havremjölk, banan, mango och spirulina, som gör den så grön.

Karins lilla tjej är yngst i gänget.

Barnen växer fort, och en del av oss har redan börjat jobba igen, men jag är glad så länge vi kan ses för våra frukostar. Sedan säger det väl bara swish och barnen är tonåringar och vi sitter där med våra frallor och undrar vad som hände. Att vi ändå sitter där tillsammans, det hoppas jag i alla fall. Men då kanske vi gör det kvällstid istället, och äter varm (!) mat och dricker vin.

Än så länge har jag dock lite tid kvar hemma. Jag är mammaledig på måndagar och tisdagar, och Olof är hemma på onsdagar, torsdagar och fredagar, och så kommer vi att köra fram tills Evelyn ska börja på förskolan i april nästa år. Så än finns det tid för frukost!

19 november, 2017

4 kommentarer

    1. Jag med! Fast till sällskapet då. Köksbordet i sig är inte samma sak utan mina mammavänner! 🙂 Och the kiddos, icke att förglömma.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration