Fyllda tomater
På en buffé är fyllda tomater toppen som tillbehör, om man tycker att det känns tunt med bara pajer och sallad. Eller som förrätt, på en salladsbädd. De fyllda tomaterna fylls med en underbar blandning av svamp, pecorino, ströbröd och ägg, och bakas sedan i ugn. Till 4 tomater behövs:
4 stora kvisttomater (gärna med kvistarna kvar)
2 ägg
4 medelstora, hackade champinjoner
1 dl riven pecorinoost
1 dl ströbröd
lite muskot
flingsalt
svartpeppar
1 nypa socker
Skär av en hatt på tomaterna, och gröp sedan ur dem och gör dig av med innehållet på ett lämpligt sätt. (Framtida tomatsås, måhända?) En grapefruktsked funkar alldeles ypperligt till detta! Ifall tomaterna står lite ostadigt, skär av en liten, tunn bit i botten på dem, så får de en plan yta att stå på. Vispa upp äggen, och rör ner alla ingredienserna på listan (utom tomaterna…) Fyll tomaterna med röran, lägg på locken på tomaterna, och ställ dem i en smord form i mitten av ugnen på 200C i ca 25 minuter.
Receptet kommer från Paolo Robertos första kokbok Mina fastrars mat, en jättebra bok där recept blandas med anekdoter från fastrarna och vackra bilder på mat och Maddalonis omgivningar. Jag har alltid gillat Paolo Roberto…
20 oktober, 2010
Ser jättefräscht och trevligt ut 🙂
Mums, så gott!! 🙂 Varma tomater gillar jag, så med god fyllning måste det ju vara super. Ser att du har ändrat på din sida lite, fint! 🙂
Riktigt gott de ser ut och jätte fin bild!
åh, fyllda tomater! det kan ju liksom inte gå fel. låter grymt gott!
Undrar bara en liiiten sak, ska innehållet som man gröper ur också med ner i blandningen? Det låter supergott!!!
Hej Anna! Vad bra att du tänkte på det, det hade jag missat! Innehållet i tomaterna ska bara slängas (såvida man inte vill vara kreativ och spara dem till någon tomatsås), annars blir det för blött.
Gud vad gott det verkar. Inte speciellt svårt heller, och det är ju alltid ett plus. Det ska vara enkelt att imponera 😉