Sponsrat inlägg

Höstmys

Inlägg i reklamsamarbete med Liljeholmens Stearinfabrik

Tända utelykta

Den här veckan har vi höstlov här på Öland. Och det är verkligen rätt vecka för det, för nu är det 100% höst här! Gräsmattan går inte längre att se för alla gula löv som singlat ner, och höstlöven som lagt sig som en mjuk duk över utebordet i trädgården påminner oss om att det är dags att ta in utemöblerna nu när klockan ställts om. Här hemma tänder vi ljus redan när eftermiddagsmörkret börjat lägga sig utanför fönstret. Jag läste ett tips en gång som har följt med mig i många år och som jag alltid har i åtanke på hösten; ”Tänd ljus bara för att fira att du är hemma”. Och det gör jag.

Den här veckan är barnen hemma ett par av dagarna och med sin farmor ett par av dagarna. Det är ju inte alla som har möjlighet att ta ledigt bara för att det är höstlov och kan gå all in på höstlovsmyset från morgon till kväll, men jag skulle vilja tipsa om några enkla saker som man kan göra för att komma in i höstmysarkänslan, oavsett om man har höstlov eller jobbar, eller om det är dagtid eller kvällstid.

Kastanjer

Kastanjer – blir man någonsin för gammal för dem? Barnen fyller fickorna med dem på förskolan, och de är ju så lena att hålla i. Vi brukar lägga alla kastanjer som barnen samlat ihop på ett ljusfat.

Kastanjer ljusfat

Visst blir det fint? Jag gillar att använda ljus med färg, och nu på hösten använder jag ofta färgen nougat på stearinljus från Liljeholmens som jag har samarbetat med i över ett år nu. Alla ljus från Liljeholmens är Svanenmärkta och tillverkas i Oskarshamn som inte ligger långt härifrån. Liljeholmens ljus finns hos de flesta dagligvarukedjorna, men skulle du inte hitta den färg du är ute efter så finns hela utbudet alltid tillgängligt i Liljeholmens webshop.

Stearinljus

Äppelpaj hör hösten till, och att avrunda kvällen i soffan framför en bra film när höstens vindar viner utanför husknuten är bland det bästa jag vet. För bara ett par veckor sedan fanns det blåbär här på Öland, kanske att de fortfarande finns kvar? Om inte annat tänder jag mörkblå ljus i färgen blåbär. Vita stearinljus är alltid rätt och klassiskt, men jag kan inte nog understryka hur mycket jag börjat tycka om färgade ljus de senaste åren.

Pumpaljusstake

I ett sådant här arrangemang är det lika fint med vita stearinljus som med färgade, lite beroende på pumpornas nyans. Har ni testat att göra egna ljusstakar av pumpor någon gång? Det går att sätta ner blockljus i större pumpor, det blir väldigt effektfullt, eller som här – kronljus i lite mindre pumpor som kan bli en del av en höstig bordsdukning. Det blir jättefint även med värmeljus. Hålet i pumporna kan man göra antingen med en liten kniv eller med en borr.

Samla höstlöv

I helgen när vi var ute på promenad passade vi på att plocka in vackra höstlöv i gula färger…

Stearinljus höst

…som barnen sedan la under papper och målade ovanpå. En klassiker från förr! Lövens alla ådringar kommer fram jättefint när man målar ovanpå dem.

Läsa saga

Nu för tiden kallas ju höstlovet också för läslov, och igår var vi på biblioteket och lånade hem några nya böcker. När vi kom hem var det redan mörkt, och vi tände ljus och tinade några bullar från frysen.

Hösten kan vara ruskig och mörk, men den kan också vara riktigt mysig! Så mys på, och mys säkert – håll koll på tända ljus och höstpyssel så att inget kommer för nära lågan. Och tänk, snart är det redan dags för advent!

1 november, 2022

2 kommentarer

  1. Ljus kan man aldrig få nog av. Brukar inte gilla hösten men iår har jag upplevt att färgerna har varit intensivare och löven suttit länge på träden.
    Tända ljus och krypa upp i soffan med en kopp te och god bok, det hör verkligen hösten till!
    Så vackra bilder som vanligt i dina inlägg.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration