Familjen

Julfint!

Nu har vi gjort julfint i huset! Bally ser smått skeptisk ut, men poserar ändå snällt med förra årets inköp av kuddar, i hopp om att sedan få sig en beefstick. Jag känner mig för övrigt väldigt mogen, som har julkuddfodral. Det är nästan lite som de där fotriktiga skorna och ostbrickan. Men det är väl inte så konstigt egentligen, jag är ju trots allt 31.

I det stora hela är det väl inte så överdrivet pyntat, jag har mest hängt upp lite kransar, ställt fram några ljuslyktor och hängt upp mina juliga förkläden. Men jag tycker å andra sidan att det räcker, jag är inte så mycket för att ha tomtar överallt, även om jag uppskattar när andra har det. Jag föredrar att trycka ner hyacinter i tekoppar eller glasburkar, och plocka in lite mossa.

I år fick Olof göra vårt årliga pepparkakshus alldeles själv, eftersom jag befann mig i Hamburg med mina jobbarkompisar den helgen. Men jag misstänker att han säkerligen fick lite hjälp från familjen i Mariannelund, där vi brukar samlas en helg varje år för ett stort pepparkakshusbak.

Och så har vi tagit in granen, också! Jag fick min vilja igenom i år igen, så det blev en burrig kungsgran. Med andra ord ligger jag nu riktigt bävert till inför nästa jul.

Granen är uppe, och i fönstret hänger julstjärnan som mormor har flätat. Det fina zinkhuset fick jag i julklapp av svärmor förra året.

Och så har jag julpyntat mig själv också! Det här jättegamla förklädet grävde jag fram i garderoben, och det har nog väldigt många år på nacken med tanke på hur tomtarna ser ut. 
Det var dagens (och årets) inredningsinlägg, det. Ni kan vara glada att jag inte visade er hur det ser ut nedanför min säng i sovrummet, eller på golvet i hallen. Jojo.
19 december, 2012

4 kommentarer

  1. Tycker allt du kan bjuda på lite oreda också. Får oss andra att må lite bättre… 😉

    I kväll lagade jag din paradrätt/bjudrätt med lövbiff och ädelost. Sååå gott!

    Kram Malin

  2. Jättefint! Hos oss blir det plastgran då det är det enda som tål katternas klättringsförsök som brukar kunna sluta med att granen välter. Ett par gånger. Behöver nog inte säga att kulorna också är av plast. Men vi har ju gran i allafall… Vilket fint förkläde! God jul till er! Kramar Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration