Bröd Frukost Jul

Saffransscones

God lördagkväll ute i stugorna! Har ni också slö och slask för hela slanten där ni befinner er? Här är det töväder och moddiga vägar, vi slirade runt på småvägarna i snöslasket så att man nästan kunnat tro att vi fått i oss för mycket av Olofs hemgjorda glögg. Väl på stan avklarade vi de resterande julklappsinköpen, så nu väntar jag bara på att klapparna jag köpt på nätet ska komma med posten. Det är riktigt trevligt, det där med näthandel. Speciellt när det är så dåligt väder ute.

Dagens recepttips är på saffransscones. Bara att göra scones som vanligt, och tillsätta 1 pkt saffran. Här kommer receptet:

Saffransscones, 4 portioner:
100 g kallt smör

8 dl mjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 pkt (0,5 g) saffran
Börja med att blanda ut saffranet med 0,5 dl av mjölken, och låt stå och dra i ca 15 min, vilket kommer att göra mycket för färgen. Blanda sedan allt till en deg (blanda gärna de torra ingredienserna för sig först) och daska ut den i två delar på en bakplåtsklädd plåt. Det gör inget alls om degen är lite kletig. Platta ut de två sconesen och rista in ett par snitt tvärs över varje scones där du sedan kommer att vilja bryta dem. Nagga lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen på 250C tills sconesen fått fin färg, ca 13 minuter.
15 december, 2012

5 kommentarer

  1. Kanske får bli saffransscones nästa helg?! Låter ju väldigt smarrigt!
    Slaskigt här också. Urk! Är glad att jag har mina klappar klara. Fixat i tid plus en del på nätet. En liten kvar som jag nog hinner fixa i veckan!

  2. Saffransscones är verkligen så gott och nu var det ett tag sedan jag bakade dom. Japp, slask här också men bara i någon dag till för på tisdag skulle det bli kyligare igen, önskar er båda en fin 3:e advent kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration