Familjen

Midsommar, en vecka i efterhand

Då har vi (läst Olof) rasslat ur oss årets skörd av midsommarfoton, och kan konstatera att vi bara hade kameran uppe vid ett fåtal tillfällen. Förr pimpades och fotades allt från alla vinklar, men nu sedan vi fick barn är vi istället nöjda bara vi får sitta ner och äta maten. Välkomstdrinken mixade jag bredvid vedhögen ute i garaget, bara för att jag inte ville att Evelyn skulle vakna. Helt av själviska skäl dock, så att jag skulle hinna få äta lite.

Och hon hade den goda smaken att sova riktigt länge, så länge att jag till slut fick gå in och väcka henne när vi skulle gå till dansen kring midsommarstången. Ibland har man tur. Hon fick dock lite mat innan vi gick, och slapp försöka bli mätt på storasysters legobitar.

Efter sillunchen var det dags för den obligatoriska sommartårtan. Liv var som vanligt tårtansvarig, och hade gjort ett riktigt praktexemplar till tårta. Det är alltid ett kritiskt moment när tårtan ska över på tårtfatet…

Men det gick fint! Liv är rutinerad.

Jordgubbsmousse, flädermousse och så ett par bottnar på mandelmjöl där inuti. Äckligt var det inte.

Sedan dansade vi runt midsommarstången i närheten av stranden. Jag briljerade med mina gyllenbruna, solbrända ben. Brunast av alla.

Sötast av alla.

Senare på kvällen var våra vänner Anna och Fredrik och deras barn och grillade hos oss. Anna var tårtansvarig och hade gjort en drömgod jordgubbsmoussetårta på kladdkakebotten. Som ni hör lyckades jag outsourca det mesta, i alla fall vad gäller tårtorna. Olof grillade och gjorde sill, potatisgratäng och chimichurri. Så vad gjorde jag egentligen? Just det ja, mixade välkomstdrink i garaget. Man ska inte slita ut sig. 

2 juli, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration