Andra Öland Utflykt

Vinterfika i Gårdby

När Lena var och hälsade på från Stockholm förra helgen åkte vi till favoritfiket Gårdby Café och Lanthandel på östra Öland. Deras varma choklad med vispgrädde och marshallows är bara en av alla anledningar att åka dit.

 Som ni ser själva så har man det ganska trevligt i Gårdby.

Morotskakan är minst lika god som kladdkakan på 70% choklad, ibland är det svårt att välja när man står bakom disken med alla godsaker som tronar upp sig, och som gör ett riktigt bra samarbete med att spä på beslutsångensten ytterligare.

Gamla behållare, skulle jag misstänka. Olof gillar att fota detaljer, och har alltid haft en förkärlek för ruffiga gamla saker. (Vilket bådar gott för min ålderdom.) Mest av allt gillar han att fota fallfärdiga gamla dörrar i den grekiska övärlden. Hittar han dessutom en flagnad gammal fönsterlucka att föreviga är lyckan total.

Ett långt ifrån grekiskt stilleben, men väl ett öländskt! Den töande snön skvallrar om att våren inte är alltför långt borta nu.

Lena och jag utanför deras lilla inredningsbutik Sigfrid Rudbergs Diversehandel, som säljer underbart vackra ting i lantlig stil, blandat med lite chabby chic och fransk lantgårdsromantik. Själv fick jag med mig några skålar från IB Laursen att ha glass i, som jag redan hunnit inviga flera gånger om. Absolut värt ett besök om ni har vägarna förbi Öland!

31 januari, 2011

11 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration