Andra Familjen Utflykt

På besök i Mariannelund

För ett tag sedan var vi och hälsade på hos Olofs pappa och hans fru i Mariannelund. De brukar åka och köpa ägg på en liten gård där äggen nästan är blå, grå och gröna. Jag använde mig av några när jag vispade ihop kvällens dessert.

Lily hittade en kökshandduk och bestämde sig för att det var en klänning.

Sedan coachade hon farfar när han tände en brasa i kakelugnen.
Bally tog det lugnt som vanligt.


Lily är inne i ett väldigt starkt korv-stadie. De maträtter hon behagar äta är ganska få, men korv och pasta går alltid ner. Ifall någon har tips på hur man får en tvååring att våga provsmaka annan mat än korv och inte bara vända bort huvudet och säga ”äckligt” utan att ens ha smakat mottages tacksamt.

Våren hade inte kommit lika långt i Mariannelund, så vi fick pälsa på oss lite när vi skulle ut och gå. Fast nu var det ju några veckor sedan.

Sedan kan man rent generellt konstatera att en viss liten dam hade ganska mycket otur.

Hinken fastnade på huvudet…

Skorna var för stora….

…och det gick inte att komma igenom staketet.

Men vi såg små lamm! Ulliga, söta små vänner, som njöt av vårsolen.

23 maj, 2016

12 kommentarer

 1. Apropos det här med att smaka annan mat än korv; jag vet minst ett barn som ätit både rådjur och älg för att det sas att det bara var kyckling (det barnets favoritmat) tillagad lite annorlunda… Att ljuga är ju inte fint, med det lyckades och varför försöker du t.ex. inte få annan mat att åtminstone se ut som korv – det blir nog lite pill att "stansa" ut små runda "korvskivor" av en kycklingfilé eller så, men kanske det funkar. Håller tummarna och om det inte hjälper, så gör tiden det 😉

  1. Jag ljuger som attan! 🙂 Jag försöker sälja in ALLT som korv. Jag skär köttbullar och fläskfilé i runda små skivor och säger att det är korv. Hon går på det ibland, men sen vill hon inte alltid ha fler bitar. Jo, tiden kommer ju att hjälpa. Och tills dess ska jag köpa korv på kycklingfärs, såg att det kommit till vår affär nu! Tack för tipsen. 🙂

 2. Alltså bilden på Bally är ju helt underbar, snacka om en majestätisk sittning! Och damens (Lilys alltså…) äventyrslusta är det verkligen inget fel på, bra övning inför resten av livet!

  Kram på er alla 4!

 3. Hej Helena!
  Tänkte jag skulle skriva en kortis till dig igen, det var jag som skrev till dig i höstas ang mat för småbarn, vi hade varit i thailand i en månad med vår lilla tjej (som blir två nu på fredag så hon och lily verkar vara ganska jämngamla?!) vet inte om du minns min kommentar, jag tipsade bla om fried rice och chicken patay minns jag som vår tjej Felicia slukade där nere. Vi har också en väldigt kräsen korvälskare här hemma så jag förstår PRECIS vad du menar. Det är korv, pasta, pannkaka, köttfärssås, ris, broccoli, oliver och ett par grejer till som "alltid" går ner men annars är det väldigt kräset. Jag vet ju inte om detta funkar för att "lura i" Lily mat men jag har märkt att felicia gillar mat på "spett" (dvs grillspettpinne :)) När man trär kyckling på ett spett blir den helt enkelt mkt roligare att äta 😉 Jag har faktiskt inte ens testat att ge henne kyckling utan spett på länge nu eftersom det funkar så bra med! Men jag kan tänka mig att även andra saker på spett kan funka..har dock varit för "lat" för att testa själv. Sen tycker jag hon generellt äter bättre/nya grejer när vi äter ute på resturang än när vi är hemma..det är supertrist (och stressande för en själv som förälder) när det inte funkar med maten. Självklart går det ingen nöd på våra små korvätare, men man vill ju gärna bredda deras repertoar lite så att de upptäcker alla härliga smaker man själv vet finns 🙂 Aja, nu ska jag sluta svamla. Superfina bilder på Lily förresten, lyckliga du med en man som är fotograf 🙂
  kram Helena

  1. Hej! Visst minns jag dig och din kommentar! 🙂 Jag åkte raka vägen till thaistället och köpte mat efter att ha läst den. Dessvärre vägrade barnet smaka på det, hon vrålade som en stucken gris åt tallriken som stod framför henne, hängde sig över stolskanten och försökte ta sig därifrån. En ganska vanlig reaktion när man presenterar man hon inte känner igen. 😉 Så nu försöker jag alltid lägga något hon känner igen (som t ex pasta eller ris) på tallriken varje gång jag introducerar något nytt. Tyvärr smakar hon aldrig på det nya, men en vacker dag kanske hon gör det. Broccoli och oliver ska jag testa då. Och mat på spett låter ju genialiskt! Då kanske jag kan börja få i henne kyckling! Här hemma blir det förutom korven i olika utföranden då, kassler (som vi säljer in som korv) pannkaka, ugnspannkaka, panerad fisk, lax (konstigt nog) och köttbullar som hon gillar ungefär hälften av gångerna. På dagis äter hon mycket bättre. Alla säger ju att barnen inte svälter, och det gör de såklart inte, men man vill ju inte att de ska vakna mitt i natten och vara vrålhungriga för att de inte har ätit. Det ligger ju lite i ens eget intresse att få sova, eftersom man inte får sova så mycket nuförtiden.

   Grattis i förskott till din lilla tjej! Lily fyller två den 4/6, så de är väldigt jämngamla då. 🙂

 4. Mitt råd är: oroa dig inte och låt henne äta korv 🙂 ni lagar ju god mat och det finns tillgängligt, en dag tröttnar hon säkert på korven och vill prova några av dina fantastiska recept. Om inte annat när hon blir vuxen 😉

  En äldre dam gav mig en gång rådet att tänka på att det mesta löser sig så småningom och har någon åsikter så är det bara att köra med att ni väljer era strider hehe..

  Mitt äldsta barn har oftast ätit allt medan det andra helst lever på bröd, sötpotatis, korv och couscous.
  Muffins gjorda med massor av grönsaker (som jag först gör till puré) kör jag med när jag känner att jag borde jobba på grönsaksintaget, men i övrigt tänker jag att en dag kommer hon inse vilken god mat hon missat tidigare!

  Kort och gott: låt henne äta korv så hon är mätt och glad och ni får sova om nättarna 🙂

  1. Hej Annica!
   Tack för din kommentar, och förlåt för sent svar! Ni har så rätt så, både du och den visa damen. Det kommer ju att bli bättre med tiden. Ska försöka påminna mig själv om det nästa gång frustrationen stiger för att maten bara hamnar på golvet. 😉

 5. Hej!
  Jag är en sporadisk följare som förälskat mig i dina havrekakor =) Bakade en sats i eftermiddags med den ynka skvätt russin jag hade kvar. Knödde i hackad choklad som substitut och se – chokladen gjorde susen! 😉
  Jag har oxå ett kräset barn som bara vill ha spagetti. Honom 'lurar' jag med att det är Blixten McQueen-kött. Haha, han åt som en galning! Och dottern lurar jag med 'hello Kitty'-mat. Hoppas tricket funkar för er, håller tumme!
  /Carola

  1. Hoho, de där havrekakorna är ju hyvens! Kan tänka mig att hackad choklad lyfter dem till oanade höjder. Haha, Lily har ännu inte lärt sig att uppskatta roliga figurer vid matning, men det är ju bara en tidsfråga. Tack för tipset! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration