Parmalindade grönsaker
Är det någon som ska ha party ikväll och vill ha tips på tilltugg? Eller om man helt enkelt inte orkar laga någon seriös middag och vill äta tilltugg istället för middag? Jag är ju som bekant ett stort fan av charkbricka till middag på fredagar eller lördagar, jag älskar det smidiga i att bara köpa ett par ostar, en marmelad och några skivor olika charksorter och lägga upp på en bricka och äta det framför TV:n efter att Lily har lagt sig.
Ifall man vill få in mer grönsaker på sin charkbricka kan man göra såhär – skära dem i stavar och linda in dem i parmaskinka. Bra grönsaker till detta ändamål är morötter, gurka och sparris. Och eftersom allt blir festligare med dip, kan man ta lite crème fraiche och pressa ner en vitlöksklyfta, salta och peppra och krydda med någon örtkrydda eller lite rivet citronskal, så har man ett prima upplägg för god plockmat. Det var dagens tips det. Trevlig lördag på er!
Ser gott och fräscht ut! Här i Spanien finns det ju massor av god skinka dessutom! 🙂
Åh, där finns ju bästa skinkan av alla! Lyllos er!
Ja, plockmat slår det mesta, jättegott!
Ja, det är smidigt! 🙂