Andra

Vårtecken och frosseri

Nu är det officiellt vår på Öland! Tycker jag själv i alla fall.

Det obligatoriska bakslaget med snöslask och kyla kommer väl när man minst anar det, men idag har vi i alla fall haft 7 grader varmt och strålande sol. Det är till och med så rabarberknopparna har börjat titta upp. Bally visar med tassen var den röda lilla knoppen är.

Även i helgen var det fint vårväder, och vi hann med ett par promenader med vagnen. Lily är inte direkt stormförtjust i att åka vagn, men ibland bjuder hon på några leenden från sin lilla åkpåse.

Här är hon ju faktiskt supertaggad. Vi gick en runda i trädgården med vagnen och plockade in några kvistar forsythia, som med hjälp av värmen härinne nu har slagit ut med gula, vårpigga blommor.

Bally tycker att det snart får bli dags för mer trädgårdshäng på gräsmattan. Förlåt, jag menar MOSSmattan.

Något annat som var mycket trevligt med den gångna helgen var det totala frossandet i mjölkprodukter. Lily är nu nästan nio månader, och för ett par veckor sedan slutade jag amma. Jag har ju ätit helt mjölkfritt ända sedan i somras eftersom hon mår dåligt av mjölkprodukter, och nu i helgen kunde jag äntligen gå loss på pizza.

Och semla. Och riktig glass. Och kaffe med riktig mlölk, och ost… listan kan göras lång. Det har med andra ord varit en riktig god helg, i ordets rätta bemärkelse.

2 mars, 2015

12 kommentarer

  1. Men oj vad sen jag är med att svara här ser jag! Hoho, jag njuter av mjölkprodukter varje dag numera! Viktkurvan pekar stadigt uppåt, hähä!

 1. Vår alltså? Hmpf, här snöade det både igår och idag. Nu när jag ser bilderna här längtar jag ännu mer till vår weekend på Öland om ett par veckor! Det kommer bli fint.

  1. Förresten! 🙂 Det verkar vara enklare sagt än gjort att hitta någon trevlig restaurang på Öland som har öppet såhär års. Har du något tips på en restaurang i Borgholm eller trakten kring Halltorp som har öppet nästa helg? 🙂

  2. Nästa helg? Hmm… I Borgholm vet jag inte vad som har öppet, förutom en liten bistro/café på innergården där den supertrevliga inredningsbutiken Galleri Mittbrodt ligger. De har precis öppnat för säsongen, och kommer att ha öppet på lördagar bland annat. De har inte så mycket att välja på, mest sallader och soppa och fika och sånt, men kocken har tydligen jobbat hos Karin Fransson i 8 år, så jag hyser ändå stort förtroende för maten.

   StrandNära är ju hyvens, det ligger i Stora Frö ca 15-20 min bilfärd söderut efter Färjestaden. De kör bara café nu, men har soppa och bröd på helger. Ett av mina favoritställen.

   Halltorps Gästgiveri är ju fint och gott och så, men ganska dyrt. I närheten ligger Ekerums restaurang som hör ihop med golfbanan. Den har jag aldrig besökt, men jag tror att den är bra. De gör mycket reklam i alla fall. Sen så finns ju Seasalt i Färjestaden. Jag har bara ätit deras hamburgare men inte deras övriga rätter, men de ser fina ut på bild i alla fall. 🙂

   Är det lunch ni ska äta hade jag nog åkt till Kalk i Löttorp på norra Öland. De har de bästa hamburgarna jag har ätit på restaurang, utan tvekan.

   Du får berätta sen var ni åt någonstans! Kram på dig!

  3. Update! Vi var på det där caféet igår bredvid Galleri Mittbrodt, Café Snickargården heter det, och det var jättegott! Jag åt en soppa på kronärtskocka och päron, och till det fick man en supergod toast på surdegsbröd med skinka och ost. Rekommenderas varmt!

 2. När man ser sånt här den här tiden på året funderar man lite på varför man bor i Norrbotten 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration