Andra, Vardag, Vegetariskt

Raggmunkar med lingonsylt

Raggmunkar är gott! De tar så himla lång tid att steka bara… Men de är värda att vänta på! Jag är inne på husmanskost just nu. Men den här gången stekte jag dem inte i något illvilligt våffeljärn, utan i en vanlig stekpanna. Det här receptet räcker till 3 stora portioner eller 4 små:

10 normalstora potatisar
1-2 ägg
5 dl mjölk
2 dl mjöl
salt
peppar

Skala och riv potatisen. Vispa ihop ägg med mjöl och mjölk. Salta och peppra, och blanda ner den rivna potatisen. Stek raggmunkarna i smör, (läs gärna en tidning under tiden för att få tiden att gå) och ät dem sedan med lingonsylt. Jättegott!

4 Kommentar

 1. Malin

  21 april, 2010 at 6:30 f m

  Håller med, det är SÅ gott men mäckigt att göra. Vad som får mig at backa är den dåliga fläkten här hemma, det luktar äckligt i hela huset ett dygn efter all stekning. Därför brukar jag göra ölänsk luffsa istället, smakar lite lika dant men görs på en plåt i ugnen med fläskskivor på, mums!

 2. Anna

  21 april, 2010 at 6:40 f m

  Men va gott!!! Jag dräglar nästan… Men jag har en förmåga att vara för "het på gröten" så att jag får de lite väl råa, men det där med tidning under tiden var inte så dumt 😉 kram kram

 3. Camilla

  21 april, 2010 at 2:13 e m

  Raggmunkar är faktist jättegott! Jag är lite kinkig med vanlig husmanskost annars, men raggmunkar är awesome. 😀
  Dom ser förövrigt väldigt goda ut!

 4. Yasemin

  21 april, 2010 at 8:23 e m

  Det var jättelängesen jag åt raggmunkar. Nu fick du mig att bli sugen. 🙂
  Visst borde Allt om mat varit hos mig istället. De måste ha gått fel 🙂

Lämna en kommentar