Andra Mat på resor Utflykt

Sammanstrålning på Ystad Saltsjöbad

I fredags kväll anlände vi till Ystad Saltsjöbad, där vi var 16 matbloggarvänner som sammanstrålade för att ta del av deras paketerbjudande Matresan. Vad Matresan innebär kommer ni att se i blogginläggen framöver, men i stora drag inkluderar den en flådig fyrarättersmeny med vinpaket på fredagen, en tur på Österlen på lördagen, en lika flådig femrättersmeny som man lagar i grupp tillsammans med en kock och sedan äter tillsammans med tillhörande vinpaket samma kväll, samt två frukostar och två övernattningar. Här sitter jag och champagnemyser tillsammans med pangbrudarna Malin och Mary.


Det var Ystadborna Mårtenssons Kök som hållit i alla trådarna i träffen, och här utbringar de en välkomstskål för oss alla.

Visst är inredningen i matsalen helt fantastisk? Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att flytta in på studs.

Och tänk om man hade ett sådant här kök! Här lagade vi femrätters tillsammans på lördagkvällen.

Fredagkvällens meny lagades dock av kockarna i köket. Till förrätt serverades det Rökt ankbröst med selleri och päron, och till huvudrätt åt vi Hjortrygg med rostad palsternacka, portvin och dadlar. Vill ni veta vilka viner som serverades till? Jag drar vinerna också, det kan alltid vara bra med specifika och konkreta vintips till maträtter. Till förrätten drack vi Fernand Engel (Pinot gris från Alsace) och till huvudrätten sippade vi på Avalon (Cabernet Sauvignon från Kalifornien).

Sedan blev det en kittost på komjölk som hette Sigvard Rödskägg med plommonmarmelad, som avnjöts med vinet Malbec Dulce Natural från Argentina, och avslutningsvis en Pate á bombe med gin, lingon och päron. Lingonen placerade jag sedan mycket taktfullt på min vita blus. Dessertvinet vi drack till hette Mineralstein (Riesling från Tyskland).

Allting förevigades på bild, såklart. Här sitter Mary och visar mig kvällens bilder.

 Hotellrummen var lika fint inredda som resten av hotellet.

Jag älskar hotellfrukost, och ser alltid till att prioritera. Man vill ju inte bli mätt på müsli när det finns croissanter.

1 oktober, 2012

12 kommentarer

  1. Har just plöjt genom våra bilder, så kul att få uppleva allt igen. Att sen bilderna på vårt minneskort håller en lite annan kvalité behöver vi ju inte nämna…

    Tack för att ni var med och förgyllde vår helg, alltid lika trevligt att träffas!

    Kramar,
    Mårtenssons

  2. UNDERBARA bilder gahhhh vad jag önskar att jag var med. tack för att ni delar med er av bilder så känns det som om jag var med litegrann iallafall stor kram från Hjo

  3. Åh, jag känner riktigt den mysiga stämningen när jag ser era bilder! Matsalen var verkligen charmig. Vilka middagar vi åt där… Blir mätt bara jag tänker på all mat. För att inte tala om allt gott vin.

  4. Visst är det jättefint där! Fick spapaket i julklapp av mannen och vi var där och njöt en hel helg, trots att vi bara bor 2 mil därifrån;) jättemysigt!

    Låter väldigt roligt att samlas och laga mat tillsammans sådär, länge sedan vi gjorde det. Ska nog bjuda ihop ett kompisgäng och göra slag i saken, fast hemma i vårt eget kök och kanske inte fullt så många:)

    Ha det fint!
    Kram Suz

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration