Andra Utflykt

Skånes bästa wienerbröd!

Jag är helt övertygad om att Skånes (och kanske världens rentav) godaste wienerbröd finns på Fritidsbaren i Sandskogen vid Ystad. Vi hade tur när vi var i Skåne härom helgen som hade en så bra, infödd guide med oss som hade koll på vart man åt den bästa maten, det godaste wienerbrödet och den största kakbuffén, sådant är alltid oslagbart!

På det här stället nere vid stranden ligger, aningen otippat, ett himmelrike för alla wienerbrödsälskare.

Intet ont anande små wienerbröd… Eller nej, de var inte små, de var faktiskt jättestora. Och tunga! Wienerbröd brukar ju vara ganska lätta. Men med så mycket gott som det fanns i de här wienerbröden, så kräver det sin vikt!

När man provianterat i kiosken kan man sedan sätta sig på den fina sandstranden och blicka ut över havet. Nog för att jag är en sann ölänning, men Skåne går verkligen inte av för hackor!

29 juni, 2010

22 kommentarer

 1. Dom är kanon och Jaktpaviljongen som ligger precis i närheten är kanon för enklare övernattning! Detta fik är Krister Henrikssons favorit när det är inspelningar av Wallander i Ystad.

 2. Oj, oj, oj, har du verkligen smakat dom på Olof Viktors än? 😉 Det måste du göra innan du utnämner Skånes godaste wienerbröd. /Marty

 3. Oooja… De bröden är absolut de godaste jag ätit. Har en stor del av familjen i just Ystad och då blir det ofta middag och fika på just det fiket. Deras köttbullar är också super goda.

 4. Winnerbröden på fritidsbaren i ystad måste man äta att förstå hur goda de är. Är värt för er som inte bor i närheten att semestra här för att ta en fika med winnerbröd här med att sitta och ha havsutsikt till detta. Även inte underskatta allt annat som finns på Österlen att se.

 5. Jag måste säga, det godaste fikabrödet jag ätit. Tyvärr kunde jag äta i massor och lägga på mig några extra kilo på en semester. Rätt åt mig. Jag har inte varit i Ystad på länge men kan inte glömma upplevelsen med att äta Wienerbrödet på stranden. Finns det någon recept?

  1. Hej Eniel! Vissa wienerbröd är helt enkelt värda att gå upp i vikt för. 😉 Tyvärr har jag inget recept, men kanske att Fritidsbaren i Ystad avslöjar sitt recept om man frågar dem?

 6. Både winerbröd och köttbullar är hemligt recept vill jag minnas.
  Är i Ystad nu och har smakat winerbröd oxå denna sommar.
  På fredag blir det köttbullar…

 7. Köttbullarna har de get ut resept en gång
  Men dock vart det till över 100 pers 😂😂😂så det gäller att kunna räkna rätt om man ska omvandla dem till 4 pers

 8. OMG😋, vilka underbara wienerbröd ( äter inte wienerbröd annars) likaså riklig och mkt god caesarsallad👍👍.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration