Andra, Öland

Skördefest på Bläsinge Bygata

För ett par veckor sedan var det Ölands skördefest, en av mina favorithelger på året. Förra året på skördefesten var Mary och Magnus hos oss, och vi åkte från norr till söder på ön hela helgen, och värmde oss med kryddig, rykande äppelmust på Capellagården på konstnatten. I år var upplägget helt annorlunda med vår nya lilla familjemedlem, och vi åkte bara på ett par korta små turer till de ställen vi tycker brukar leverera bäst.

Ena dagen var vi på Capellagården med Olofs pappa och Anette och drack samma goda must som förra året, och sedan svängde vi runt Stora Frö och köpte honung och trängdes på Örtagården. Den dagen hade vi dock den dåliga smaken att glömma kameran hemma. Det kompenserade vi för dagen efter, och tog nyskapande familjeselfies i en vägspegel på Bläsinge bygata.

Jag älskar att shoppa grönsaker och blommor i sådana här små vägstånd. De här stånden brukar dessutom stå uppe hela sommaren och hösten.

Cash is king på skördefesten. Här står jag och skramlar ihop helgens sista kontanter för att köpa en vacker höstbukett. I Bläsinge är buketterna dubbelt så stora och hälften så dyra. 

2 Kommentar

 1. Ekenäsliv

  14 oktober, 2014 at 6:03 f m

  Mysigt!
  O där ser det ju inte ut att vara galet mycket folk heller 🙂
  Ha de så fint!
  Kram Anna

  1. Helena

   14 oktober, 2014 at 6:07 f m

   Nej, det är inte alls lika knökfullt som i Eriksöre. Mycket trevligare, faktiskt. Kram!

Lämna en kommentar