Kalmar Sponsrat inlägg

Att göra med barnen i Kalmar i sommar

Inlägg i reklamsamarbete med Destination Kalmar

Riddare Kalmar slott

Ska vi ta och titta på ett par roliga saker man kan göra med barn i Kalmar i sommar?

Svarte riddaren Kalmar slott

Det finns hur mycket kul som helst att göra, och jag tänkte ta med er på två saker som hela familjen tycker är spännande! Den ena passar extra bra när det är fint väder och den andra är något man kan göra om det regnar eftersom det är under tak. Men vi börjar med den första, som är att besöka Kalmar Slott som under sommaren anpassas en hel del till barn och låter det bli Barnens Slott.

Slåss riddare Kalmar

Här får barnen slåss mot Svarte riddaren inne på borggården och gå prinsessvandring i slottet, och anta alla de utmaningar som finns förberedda för dem på slottsområdet.

Barnens slott

Men att få slåss mot riddaren var ju såklart extra roligt…

Barnens slott riddarkamp

… speciellt när han kämpade så hårt i duellen!

Evelyn Elm

Någon var mycket nöjd efteråt.

Prova kläder Kalmar slott

En trappa ner i borgstugan finns en pyssel- och målarverkstad där barnen får vara kreativa, och här finns också en kunglig garderob där kläderna är indelade efter barnens ålder.

Klä ut sig Barnens slott

Här får man klä upp sig i vackra renässansdräkter…

Klä ut sig Kalmar Slott

… och om man har gjort de tio utmaningarna i slottskampen kan man sedan få bli dubbad av prinsessan till riddare. Mycket högtidligt!

Kalmar slott aktiviteter för barn

Utmaningarna och uppdragen finns samlade i en liten folder…

Kalmar slott barnaktiviteter

… så att man får bra överblick över allt roligt som finns att göra.

Hinderbana Kalmar slott

På andra sidan slottet finns en hinderbana…

Barn Kalmar Slott

…men varför gå när man kan hjula?

Zegel Kalmar

Man kan äta på slottet, men just den här dagen hade vi siktat in oss på att prova restaurang Zegel som ligger en kort promenad från slottet i Kalmar gästhamn alldeles vid Kalmars turistinformation.

Restaurang Zegel

Zegel drivs av Magnus Wahlström som drev Kalmar Hamnkrog runt millennieskiftet då det var Kalmars hippaste restaurang. Sedan tog han en paus från kockyrket men kom tillbaka för några år sedan med besked då han dessutom vann Kalmars egen variant av Kockarnas kamp i höstas.

Caesarsallad Zegel Kalmar

Maten var supergod, och det var inga problem alls för dem att fixa ihop lite barnvänlig mat till tjejerna. Själv tog jag en caesarsallad…

Zegel Kalmar gästhamn

… och Olof tog en dagens som var en finfin köttbit med bönor och bea. Hit ska jag tillbaka redan nu i veckan!

Kalmar Gästhamn

Min mamma har en förkärlek för att gå ett varv och titta på båtarna varje gång hon kommer till en hamn, och nu har jag blivit likadan. Barnen gillade båtarna, men de uppskattade glasskiosken på andra sidan bryggan betydligt mer, som de fick syn på precis när Olof tog den här bilden.

A world of dinosaurs

Och när det regnar då? Då kan man besöka A World of Dinosaurs strax utanför Kalmar!

Dinosaurieutställning Kalmar

Dinosaurieutställningen ligger en mil utanför Kalmar längs med väg 25 om man kör mellan Kalmar och Nybro. Vi har kört förbi stället många gånger och sett dinosaurierna utanför men aldrig gått in. I år firar de tioårsjubileum, så nu var det ju verkligen dags att ändra på det!

Utställning dinosaurier

Och vet ni vad? Dinosauriestället är jättebra! Jag blev verkligen positivt överraskad. Det var lika intressant för Olof och mig som det var för barnen.

Museum dinosaurier

Utställningen består till allra största delen av ihopbyggda dinosaurieskelett från olika arter. Det är ju inte riktiga dinosaurieskelett, utan skeletten är nutida konstruktioner, men det ser ändå jättehäftigt ut! Vad som däremot är riktigt är flera fynd av t ex fossiler som visas upp i montrar.

Dinosaurier Kalmar

Man går utställningen som lite av en bana, och mörkret och belysningen på dinosaurierna gör det extra spännande. Och så lär man sig en hel del också!

A world of dinosaurs Kalmar

I slutet av utställningen är dinosaurierna lite mer ”köttiga”, och de rör sig, ryter och flåsar. Barnen tyckte det var jätteroligt!

Dinosauriepark Kalmar

Över 200 dinosaurier visas upp här inne…

A world of dinosaurs Kalmar barn

… en del något mättare än andra. Jag gillar att de har lite humor på det här stället!

Dinosauriepark giftshop

I slutet av utställningen finns en souveniraffär där man kan köpa riktiga fossiler och dinosaurieprylar som passar alla åldrar. Hade den här vanten tålt lite högre temperatur hade den blivit en prima ugnsvante!

Vad gäller öppettider så har både A world of dinosaurs och Kalmar Slott öppet varje dag hela sommaren. Och restaurang Zegel också för den delen, de kör till och med lunch varje dag!

Hoppas vi ses i Kalmar i sommar!

27 juni, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration