Andra Tårtor

Camillas choklad- och passionsfruktsmoussetårta

För ett tag sedan fyllde mammas man 75 år, och då bakade jag den här tårtan. Jag är inte särskilt bevandrad i tårtvärlden, och har egentligen bara åstadkommit jordgubbstårtor fram till nu. Men nu när det var 75-årsdag fick man ju anstränga sig lite, så då slog jag på stort och gjorde den här tårtan från Camillas blogg Min goda sida, som hon själv har gjort och levererat till bröllop. Eftersom jag har smakat andra recept på tårtor som Camilla har gjort vet jag att hennes recept är pålitliga och alltid levererar, (hon har ju vunnit kladdkake-SM, bara en sådan sak) och det gjorde även den här tårtan. Gästerna blev superimponerade! Jag smackade nöjt och tog emot allt tårtberöm med ett spinnande läte.

I botten är det ett lager kladdkaka, sedan ett lager mörk chokladmousse, ett lager ljus chokladmousse, och sedan ett lager exotisk mascarponemousse. Tårtan toppas med en passionsfruktsgelé (som inte riktigt nådde ända ut till kanterna eftersom jag använde en väldigt stor form).

Vimal och Nonne visar sin uppskattning av tårtan. De är tacksamma att baka till. De äter mest fiskpinnar.
Att skriva ner hela receptet på Camillas tårta här är överflödigt, för hon har en så bra steg-för-steg-guide i sin blogg. Du finner hela receptet här.

26 oktober, 2010

25 kommentarer

 1. Hej Helena!

  Hittade hit från Söta Sakers lördagslänkar!

  Vilken fantastiskt fin blogg du har, verkligen supermysig med smarriga grejer och fantastiska bilder!

  Bilderna från Skördefesten var så himla fina, blir verkligen inspirerad att åka dit nästa år!

  var det olika slags "knäckäpplen" du tagit bild på?

  Och äppelmartinin – så GOD!

  Jag bor i Jönköping och håller på att starta upp en glasstillverkning!

  Ha det toppen!

  /Angela

 2. Herregud, den ser ju helt underbar ut! Och helt min tårtsmak. Gillar nämligen inte sockerkaksbottnar och sådär, kladdigt och saftigt ska det vara! (: Antar att smakade ännu godare än vad den ser ut! 😀

 3. För att inte vara en så van tårtmakare gör du en väldigt fin tårta! Som både ser fantastisk ut, och låter himla, himla god. Något som måste provas här hemma… 🙂

 4. Hej,
  Eftersom jag var med och åt denna fatastiska skapelse kan jag intyga att den var precis lika god som den ser ut! Tack Helena och Olof för en jättelyxig middag!

  Kram
  Mamma

 5. ..men du har både ljus och mörk chokladmousse i din och i receptet är det bara vanlig vit mousse… Din blev vackrare.. Vad gjorde du för komplettering när du delade upp moussen så där?

 6. Jag ber om ursäkt till föregående inlägg, när jag följde din länk så hamnade jag på choklad- och passionsfrukttårtan, första gången klickade jag bara in mig på förstasidan, och bläddrade i inläggen och hamnade då på passionsfrukttårtan, alltså den tårtan där hon inte hade chokladmoussen!!
  Hmm, det blev krångligt värre det här;-)
  Kramkram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration