Andra Fläskkött Vardag Vintips

Chorizolasagne med ricotta

Häpp! Här kommer en bild från när vi åt lasagne i kvällsolen i trädgården häromkvällen. Lily somnade för en gångs skull tidigt, och vi passade på att äta middag i lugn och ro. Lasagnen är en chorizolasagne med ricotta som smakade riktigt gott, det är alltid kul med lite nya grejer. Annars brukar jag ju mest göra min vanliga svennelasagne med köttfärssås. Inget ont om den dock, men den här lasagnen kommer jag att göra fler gånger! För att få till köttfärsröran här får man ta bort korvskinnet på några chorizokorvar och pressa ut köttet, och sedan fräsa det och göra en sås på det. Ricottaröran är istället för en ostsås, man bara rör ihop den. Eftersom det var lördag delade vi på en box vin också. HA! Skojar bara. Jag undrar just hur det hade sett ut? Vinet från Faustino (som är nytt på box) passade i alla fall jättebra till maten.

Chorizolasagne med ricotta, 5-6 portioner
Chorizoröra:
2 pkt råa chorizokorvar, totalt ca 450 g (går nog även bra med salsiccia)
1 gul lök (kan uteslutas)
2 burkar hela körsbärstomater (krossade funkar också fint)
0,75 dl rött vin
0,5 kruka färsk oregano
svartpeppar
salt
———-
lasagneplattor


Ricottaröra:
2 burkar ricotta (totalt 500 g)
1 pecorinoost, riven (ca 100 g)
1 mozarellaost, riven (125 g)
svartpeppar

Hacka löken. Snitta upp skinnet på chorizokorvarna och plocka bort det. Skär korvarna i små slantar, och fräs dem sedan ihop med löken. Häll på krossade tomater och rödvin, och krydda med oregano, peppar och lite salt. Dra ett snabbt varv med en stavmixer i röran för att få den lite mer lik en köttfärssås än en röra med hackade korvbitar, och låt den sedan puttra så länge som du orkar vänta, men gärna en halvtimme i alla fall.

Rör under tiden ihop ricottaröran i en bunke. Riv ner pecorino och mozzarella, men spara lite av den rivna osten vid sidan av till garnering. Peppra lite. Montera sedan ihop lasagnen. Börja med hälften av chorizoröran i botten på en form. Lägg på lasagneplattor, och bred över större delen av ricottaröran. Ta ett till lager med lasagneplattor, och häll över resterande chorizoröra. Klicka sedan över det som är kvar av ricottaröran, och avsluta med att strö över lite riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 25 min.

28 maj, 2015

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration