Pasta Vardag Vegetariskt

Citrusravioli – middagen klar på 10 minuter!

Ravioli citrusUndrar ni vad det var för maträtt jag gjorde i den där krönikan jag skrev? Det var den här – färsk ravioli med blodapelsin, parmesan, rucola och valnötter. Och flytande honung som ringlas ovanpå, icke att förglömma. Med den här citrusraviolin står middagen på bordet inom tio minuter, och den är fräsch, snygg och riktigt god! Självklart går det bra att använda vanliga apelsiner ifall det inte är säsong för blodapelsiner, eller citron för den som föredrar det. Den här maträtten är ultimat när man vill äta något gott men inte har tid till att laga mat, antingen en kväll mitt i veckan när barnen ska iväg på aktiviteter, eller som ikväll – en fredag ihop med ett glas vin.

 

Citrusravioli med honungsrippel, 4 portioner:
2 pkt färsk ravioli (ca 500 g) med t ex ricottafyllning
1 blodapelsin – rivet skal och saft
2 dl riven parmesanost
2 nävar rucola, grovhackad
2 dl crème fraiche
flingsalt
nymald svartpeppar
0,75 dl valnötter, hackade
flytande honung

 

Koka den färska raviolin enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål och riv ner skal och pressa ur saft från blodapelsinen. Spara eventuellt lite blodapelsinskal till garnering. Tillsätt riven parmesan, rucola och crème fraiche, och blanda till en röra. Salta och peppra. Rör försiktigt ner den kokta raviolin. Lägg upp på tallrikar och garnera med hackade valnötter, lite extra flingsalt och peppar och ev. lite rivet skal av blodapelsin. Ringla över lite flytande honung ovanpå varje portion.

15 mars, 2018

4 kommentarer

  1. Det ser verkligen gott ut och lätt att göra. Kanske en rätt jag ska testa till påskens alla lediga dagar.

    1. Ja, gör det! Det finns fortfarande blodapelsiner i butikerna. Fast den går precis lika bra att göra med vanlig apelsin också, så klart. Önskar dig en riktigt glad påsk!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration