Citrusravioli – middagen klar på 10 minuter!
Undrar ni vad det var för maträtt jag gjorde i den där krönikan jag skrev? Det var den här – färsk ravioli med blodapelsin, parmesan, rucola och valnötter. Och flytande honung som ringlas ovanpå, icke att förglömma. Med den här citrusraviolin står middagen på bordet inom tio minuter, och den är fräsch, snygg och riktigt god! Självklart går det bra att använda vanliga apelsiner ifall det inte är säsong för blodapelsiner, eller citron för den som föredrar det. Den här maträtten är ultimat när man vill äta något gott men inte har tid till att laga mat, antingen en kväll mitt i veckan när barnen ska iväg på aktiviteter, eller som ikväll – en fredag ihop med ett glas vin.
Citrusravioli med honungsrippel, 4 portioner:
2 pkt färsk ravioli (ca 500 g) med t ex ricottafyllning
1 blodapelsin – rivet skal och saft
2 dl riven parmesanost
2 nävar rucola, grovhackad
2 dl crème fraiche
flingsalt
nymald svartpeppar
0,75 dl valnötter, hackade
flytande honung
Koka den färska raviolin enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål och riv ner skal och pressa ur saft från blodapelsinen. Spara eventuellt lite blodapelsinskal till garnering. Tillsätt riven parmesan, rucola och crème fraiche, och blanda till en röra. Salta och peppra. Rör försiktigt ner den kokta raviolin. Lägg upp på tallrikar och garnera med hackade valnötter, lite extra flingsalt och peppar och ev. lite rivet skal av blodapelsin. Ringla över lite flytande honung ovanpå varje portion.
Liselotte
25 mars, 2018 at 9:53 f mDet ser verkligen gott ut och lätt att göra. Kanske en rätt jag ska testa till påskens alla lediga dagar.
Helena
28 mars, 2018 at 7:32 e mJa, gör det! Det finns fortfarande blodapelsiner i butikerna. Fast den går precis lika bra att göra med vanlig apelsin också, så klart. Önskar dig en riktigt glad påsk!
Sandras Matkrypin
26 mars, 2018 at 7:23 e mAlltså det där ser ju sååå gott ut! Sitter och dregglar lite här <3 MUMS!
Helena
28 mars, 2018 at 7:32 e mHaha! Lovar att det är hur gott som helst! Kram Sandra! 🙂