Öland Sponsrat inlägg

En sommardag i Borgholm

I samarbete med Ölands Turismorganisation

Norrings Creperie Borgholm

Sommaren har startat, och förra helgen firade vi sommarlovet med att åka på utflykt till Borgholm här på Öland. Vi kom dit lagom till lunch och inledde med crêpes på jättemysiga franskinspirerade Norrings Crêperie, där vi satt vid blåregnet på deras mysiga innergård.

Crepes Borgholm

Jag åt en crêpes med jordgubbar och basilikacreme som hette En midsommarnatts dröm, och Olof slog till på galetten Krämiga räkan.

Mittbrodts Borgholm

På samma innergård finns även inredningsbutiken Möbleri Mittbrodts som förutom sina egentillverkade möbler säljer inredning från märken som Lexington och Mateus. Jag älskar att botanisera här inne.

Möbleri Mittbrodts

Det gör de här små yrvädren också, och att ta med systrarna Elm in i en inredningsaffär känns alltid som nöje förenat med fara. Som tur var plockade ägarinnan fram en korg med leksaker som tjejerna fick leka med. Dockan var mätt och ville sova middag i en ljuslykta. Inga konstigheter.

Borgholms hamn

Sedan gick vi gågatan ner till hamnen. Jag tror att de flesta som har vuxit upp på Öland har tillbringat mycket tid i Borgholm om somrarna. Själv har jag sommarjobbat på två olika ställen här som tonåring, och tycker alltid det är roligt att komma tillbaka.

Borgholms stad

Man kan utan problem tillbringa en heldag i Borgholm, och fler dagar därtill. Två av de vanligaste och mest kända besöksmålen är Solliden och den gamla slottsruinen. Men som sagt, Borgholms stadskärna är en riktig pärla. Visste ni att staden grundades 1816?

Gågata Borgholm

Kullerstensgatorna kantas av vackra trähus med snickargläde, och på många av husfasaderna klättrar rosorna.

Trähus i Borgholm
Rosor i Borgholm

Just nu är det dessutom som allra vackrast, när rosorna blommar i all sin färgprakt.

Ölands Glass

Hamnhäng och rosenspaning kräver glass! Vi svalkade oss med glass från Ölandsglass som har funnits länge i Borgholm, och där de gör glassen själva.

Glass Borgholm

Missa inte flädersorbeten!

En sommardag i Borgholm

Lite längre upp i Borgholm, precis vid rödljusen när man kör ner till stadskärnan, ligger lummiga och vackra Borgholms Handelsträdgård med smala små gångar där man finner skugga på soliga sommardagar.

Vallmo

Handelsträdgården uppfördes 1926 och är en av länets äldsta handelsträdgårdar. Mycket av det som odlas och säljs här är KRAV-märkt eller ekologiskt.

Gammalt växthus Borgholm

I handelsträdgården är de gamla miljöerna bevarade, och växthusen ligger nedsänkta nedanför marknivån.

Växthus Borgholms Handelsträdgård

Det fanns mycket att dofta på, även i låg höjd!

Köpingsvik brygga

Eftersom det var en så varm och solig dag hade vi utlovat bad, och när vi kom till Köpingsviks badplats strax utanför Borgholm sprang tjejerna ner till det turkosa vattnet så att den mjuka sanden yrde efter dem.

Köpingsvik Öland

Det var långgrunt och riktigt skönt i vattnet!

Helena Elm
Bada Öland

Tjejerna är som små fiskar i vattnet som aldrig vill gå upp. Det enda som fick Evelyn att vilja resa sig från vattnet och följa med hem igen var löftet om att vi skulle köpa med oss jordgubbar på vägen hem.

23 juni, 2020

8 kommentarer

  1. Älskar dessa ”få hänga med” inlägg ! Vilken härlig dag ni hade ! Och hoppas att jordgubbarna blev inhandlade och uppäta på hemväg… 🙂

    1. Vad roligt att du uppskattar de här inläggen Vendela! Jag tycker om att göra dem. 🙂 Och jodå, jordgubbar införskaffades och åts upp!

  2. Underbart vackra Öland alltså 🙏🏻 så härliga bilder! Älskar Norrings och Mittbrods, ett måste when in Borgholm 😍

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration