Öland

Julmarknad på Öland

Förra helgen när vi hade besök av våra vänner Lena och John åkte vi på julmarknad som söndagsnöje.

Marknaden var på Himmelsberga på Öland som ligger strax under Borgholm, på öns östra sida. Himmelsberga är gammaldags och mysigt, och julmarknaden gick i samma tecken.

Det fanns mycket hembakat, både bröd och kakor. Jag var sugen på att köpa med mig några limpor hem, men övertalade mig själv att jag minsann ska baka eget vörtbröd om någon vecka eller så. Fortsättning på det lär följa.

Mysfaktorn var hög med flera öppna spisar, halmslöjd och smörknivar i trä. Sådant som hör till på en julmarknad.

Själv var jag där lika mycket för fikat som för julmarknaden. Risgrynsgröt till lunch på en julmarknad hör ju till. Dessutom fanns det hembakat bröd med julskinka, lussekatter och pepparkakor.

Här sitter jag och är fantastiskt nöjd över min gröttallrik. Gott var det!

På väg hem från julmarknaden stannade vi till vid Ölandschoklad i Färjestadens hamn för lite eftermiddagsfika. Varm choklad med grädde och marshmallows, och den nya pepparkakstryffeln som smakade som en blandning av pepparkaksdeg och choklad. En riktig höjdare så här års!

Himmelsberga julmarknad återkommer nästa år, men är man sugen på att gå på julmarknad i närheten av Öland och Kalmar kan jag varmt rekommendera traktens i särklass bästa julmarknad, och det är den som hålls på Kalmar Slott varje år kring första advent. Den har öppet imorgon också, och bilder från hur det brukar se ut då kan ni se här

30 november, 2013

10 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration